БЪЛГАРСКА ИНФОРМАЦИОННА АГЕНЦИЯ – БЪЛГАРИЯ ПРЕС

54% ОТ РОДИТЕЛИТЕ НИ ЖИВЕЯТ ПОД ПРАГА НА БЕДНОСТ

от

Великденските бонуси от по 40 лева за 1 300 000 умиращи от глад българи! Компенсират ли те нещо или са ранна предизборна агитация ?!

Умопомрачителна е картината с доходите в България. Нивото на прага на бедност, за което държавата говори е нереално. Оцеляване с 320 лева означава при тези данъци, разходи и цени на услуги и стоки означава ЖИВА СМЪРТ – ЖИВОТ НА ФОТОСИНТЕЗА !

Това ли заслужиха родителите ни, да умират от глад след по 40 години труд и внасяне на осигуровки. Олигархията се е самозабравила в желанието си за още и още пари, а властта друго не прави. Богатите стават още по-богати, за сметка на обедняващите още граждани на родината ни.

Днес по bTV съобщиха, че 1.3 милиона наши родители пенсионери живеят под прага на бедността. Самият факт, че средната за държавата в момента пенсия е 320 лева, а прага на бедност е 300 лева означава, че 85% от умиращите от глад хора се балансират с 5% от останалите с високи пенсии. Има и някаква малка прослойка между пенсионерите, около 10% малко над този праг. Проблемът тук не са хората с високите пенсии, нека стават и по-високи. Въпросът е докога минималната месечна пенсия в родината ни ще е колкото една дневна надница в Германия ! Този ли Европейски съюз бе мечтата на хората?

7% разлика само е СРЕДНАТА ПЕНСИЯ от ПРАГА НА БЕДНОСТТА ! Това означава само едно, че ВСИЧКИ ПЕНСИОНЕРИ в България живеят средно аритметично бедни, а 85% от тях са отдавна вече на фотосинтеза! Цялата сума от получените пенсии се прибира обратно във вид на сметки за ток,вода и разходи!

Няма такава държава!

Вижте две снимки на bTV. Ето и информацията съобщена от тях – ТУК.

dobavki1

dobavki2

П.Анастасов
www.BulgariaPress.com

Вашият коментар

Вашият имейл няма да се публикува.

*

Послено от БЪЛГАРИЯ