БЪЛГАРСКА ИНФОРМАЦИОННА АГЕНЦИЯ – БЪЛГАРИЯ ПРЕС

ЕДИН МАЛЪК ПОДАРЪК ЗА ЕДНИ ГОЛЕМИ ШАРАНИ!

от

КАК ДА ИЗТРИЕМ ЛИЧНИТЕ СИ ДАННИ, КОИТО ДАДОХМЕ НА СЛАВИ?!

Началото на бъдещият си политически проект „да измете боклука“ , които вече 20 години се опитва да направи Слави Трифонов може би е вече на хоризонта! По заобиколен начин Слави ни обясни, че преди да започне да влиза в политиката са му нужни поклонници. А най-лесният начин за зарибяването на шараните са „малките подаръци“ особено ако са с марка Мерцедес. Тази статия не е за бъдещето на Слави, а за вечните шарани, споделящи надлъж и шир доброволно своите лични данни с едната надежда за някоя печалбица да им оправи живота!

КАК СЕ ЗАРИБЯВА ЕЛЕКТОРАТЪТ – „ТЕЗИ ПОДАРЪЦИ СА ЗА ВАС“

В своето шоу Слави Трифонов очаквано за едни, най-неочаквано за други на 6-ти май 2019 г. в ефир заяви, че на 31 юли 2019 г. „Шоуто на Слави“ ще спре да съществува! А по-късно новината бе качена и на сайта на шоуто (Снимка 1).

Снимка 1, източник: https://www.slavishow.com/подаръците-от-шоуто-на-слави/.

Слави обяви, че ще подари всичките  дарени му подаръци от гостите през години на зрителите си с мотива, че те били всъщност техни! Към тях щял да прибави диванчето в шоуто, стола на който седи, бюрото му, шестте висящи зад него портрети на стената, както и  9-те книги, в които са писали гостите на шоуто.

За да подари тези вещи Трифонов обяви, че е създадена специална форма за регистрация на сайта му (Снимка 2), но която всички желаещи да участват в томбола за тези подаръци могат да заявят! Всичко до тук е достойно и прекрасно и за хората и за оттегляне след толкова години…  Малко ни в клин, ни в ръкав Слави се опита да даде едно сричащо обяснения „защо“ спира шоуто, което така беше обявено, че всеки да може да си намери свое обяснение за причината!

ОТ СТРЪВТА ЗАВИСИ И УЛОВА

След това започно истинското зарибявена на електората… След като бяха показани въпросните подаръци, които чрез томбола ще бъдат подарени, водещия най-неочаквано заяви, че ще подари и Mercedes S класа, лимузина с всичките и луксове, за която беше показан специален видео клип!? Защо ли Слави пък ще подарява тази лимузина, тя какво общо има с вещите, които реално са безценни, дори и с единична не супер голяма цена!? Този мерцедес има огромна индивидуална цена! Ами естествено защо, защото ако шараните не клъвнат на онези дребните подаръче, да си дадат личните данни, то за този мерцедес куцо, сакато, че дори и напълно грамотни и осъзнати хора ще решат да си пробат късмета за такава „вещ“!  Забележете, да си дадат гражданите доброволно личните данни, с надеждата да грабнат една супер луксозна вещ, която Слави нарича “малък подарък”!

И понеже с „добавката“ мерцедес към томболата нещата започват да намирисват на политика и събиране на привърженици за евентуален „нов“ проект, слагаме нов в кавички, защото Трифонов „мете боклука“ вече двадесет години от ефир, докато удобно ги кани на въпросното канапе, бъдещо дарение. И така да погледнем сайта с въпросната томбола.

РЕГИСТРАЦИЯ В ТОМБОЛАТА или КАК ВИ СЪБИРАТ ЛИЧНИТЕ ДАННИ

Още в началото на страницата е записано, че „некоректно попълнена информация в регистрационната форма: три имена, ЕГН и/или телефон не води до успешна регистрация!“ Тоест, ако искате да играете ЩЕ ДАДЕТЕ ДАННИТЕ ТОЧНО ПО ОПИСАНИЯ НАЧИН! Виждате в полетата предвидени за попълване от вас кои са тези лични данни! (Снимка 2)

Снимка 2, източник: https://final.slavishow.com/

Реално вие трябва задължително да попълните И ТРИТЕ СИ ИМЕНА, не само име, само фамилия или примерно псевдоним, интересно след като се изисква на втория ред от вас и попълване на ЕГН, което гарантира по безспорен начин кой/коя сте, тоест след като ви изберат евентуално, вие ще се представите с документа си за самоличност, в който Е ЗАПИСАНО ВАШЕТО ЕГН, което е напълно достатъчно за да видят и за да ви дадат въпросната „печалба“, тоест подарък! Естествено има и телефон, нормално, за да ви уведомят!

И така вие сте твърдо решен, че ще участвате, все пак топки и мечове може да не се зарибите, но пък Мерцедесът си е Мерцедес! И почвате да попълвате! Име, презиме, фамилия (ще обясним, защо им е нужно презимето ви по-долу), продължавате с ЕГН, телефон и хоп… ония познати отметки, че сте съгласни със… кое – ОБЩИТЕ УСЛОВИЯ … и  личните ви данни да бъдат използвани съгласно кое… ПОЛИТИКАТА! (По-долу описани под снимки 3, 4 и 5, както и още бла-бла в снимка 6)

Ей тук на тези бутони някои психолози дори биха платили за да могат да „видят“ от страни поведението на хората! Дали интуитивно по подразбиране „се съгласяват“ и натискат на двете отметки или пък имат поне малко работещо сиво вещество в главите и преди да ги натискат отиват на така незабележимите с леко жълтеНИКЪВ цвят бутони, които почти не се забелязват, че са такива и натискат на тях ЗА ДА ПРОЧЕТАТ даващите си доброволно данните, при какви условия и прочие ще се използват те!

ЖЪЛТИ-НИКАКВИТЕ БУКВИ НА БУТОНИТЕ – „ОБЩИ УСЛОВИЯ“ И „ПОЛИТИКАТА“

След като всъщност сте проявили малко лична хигиена и сте натиснали на бутоните отдолу преди да продължите с оня ГОЛЕМИЯ „Регистрирай“, дето няма как да го пропуснете, ето какво четем на отворилата ни се нова страница – ОБЩИ УСЛОВИЯ: „…Всеки един от потребителите декларира, че е запознат с изложените по-долу общи условия и се задължава да спазва същите.“ Тоест, каквото пише на всичките тези места, вие сте прочели и сте ОК! (Снимка 3).

Снимка 3, източник: https://final.slavishow.com/home/terms/

Продължават общите приказки с малки букви в стил БЛА-БЛА, които сте свикнали винаги да прескачате и стигате по надолу на същата страница (Снимка 4) отново до условието да представите всички лични данни поискани задължително: „ 3.2. Некоректно попълнена информация в регистрационната форма: три имена, ЕГН и/или телефон не води до успешна регистрация.“, защото иначе няма да има Мерцедесчето шанс да дойде при вас или някой от ония другите подаръци! Описано е, че до „06 юли 2019 г.“ ще може да се регистрирате! И дългоочакваната дата по-долу на страницата  „07 юли 2019г.“, на която ще започне голямото раздаване на подаръци от Слави! Никъде не пише ДО КОГА ще става това раздаване, но ако се върнем на снимка 1, ясно е казано и обявено, че на 31 юли 2019 г. „Шоуто на Слави“ ще спре да съществува!

Снимка 4, източник: https://final.slavishow.com/home/terms/

МАЛКИТЕ БУКВИ ПРОДЪЛЖАВАТ…

Продължаваме да четем и съдържанието на жълтеНИКАКВИЯ бутон – ПОЛИТИКАТА, които за едни може да изглежда забавно като име, но какво откриваме на тази Н-та страница от общи условия, малки букви и бла-бла, целящи да ни откажат да четем, както по принцип постъпваме. Отваря ни се страница „ЛИЧНИ ДАННИ“, явно ПОЛИТИКАТА ЗА ЛИЧНИТЕ НИ ДАННИ! Тук само две неща се открояват между бла-блато и общите приказки – виждат се по-долу оградени с червено (Снимка 5).

Снимка 5, източник: https://final.slavishow.com/home/privacy/

В първото каре пише: „Личните данни на потребителя се съхраняват от Организатора за срок за срок до 31 декември на годината, следваща годината на предоставянето им, освен в случаите когато съответния Потребител поиска „да бъде забравен“.“ ИНТЕРЕСНО ЗАЩО СА МУ НА СЛАВЧО, вашите лични данни не ден, не месец, а една година и половина след като си е закрил шоуто!?! ТОЕСТ ДО СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ! Естествено, са си оставили и вратичка „ако някой поиска да бъде забравен“. Колко удобно! НО СЕГА ВЕЧЕ ВИЕ ЗНАЕТЕ И ВИ Е ЯСНО, ВИЕ МОЖЕТЕ ВЕЧЕ ДА ПОИСКАТЕ ДА БЪДЕТЕ ЗАБРАВЕН, НЕ САМО, ЗАБРАВЕН И НЕ САМО С КАВИЧКИ ЗАБРАВЕН, А ИЗЦЯЛО ИЗТРИТ, АКО И ВИЕ СТЕ СЕ УСЪМНИЛ, ЗАЩО СА ИМ ВАШИТЕ ДАННИ ЦЯЛА ЕДНА ГОДИНА И ПОЛОВИНА ДО ДРУГИТЕ ИЗБОРИ ЧАК, АКО НЕ СА ПО-РАНО (Премиерът в Панорама заяви, ще и да падне и да бие пак ще се напие и няма да сдаде фронта, тоест и загубил ще си кара на куц кон мандата, въпреки червения картон, все пак отбора си е негов!)

Ако пък не сте се начели на Бла-Бла в тези условия, лични данни и прочие до момента във второто каре в червено на снимка 5 показано е записано: „За всичко, което не е посочено изрично в настоящите условия, включително по отношение правата на субектите на лични данни се прилага Политика за поверителност на Организатора , обявена на интернет-страница „slavishow.com“, с която Потребителят декларира, че е запознат.“  Тоест ви пращат към общите условия на сайта на Слави, да четете и тях, щото и от там може да изпъкне нещо непредвидено за вас!

ОЩЕ БЛА-БЛА НА СВЕТЛО СИН ФОН С НЕЧЕТЯЩИ БЕЛИ БУКВИ…

Това е, което ще откриете на въпросната страница именувана „ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ (Privacy Notice – GDPR)“. Ако ви се чете, отворете линка под снимка 6, вземете лупа и четете…

Снимка 6, източник: https://www.slavishow.comполитика-за-поверителност-privacy-notice-gdpr/

В ЗАКЛЮЧЕНИЕ

АКО ЕДИН ДЕН ВИ СЕ ОБАДИ НЯКОЙ ПО ТЕЛЕФОНА И ЗАПОЧНЕ ДА ВИ АГИТИРА Я ЗА ПАРТИЯ, Я ЗА СБИРКА, Я ЗА НЯКОЯ ПРИМАМЛИВА СРЕЩА ПАК С НАГРАДИ И ПРОЧИЕ, ВИЕ ЕДВА ЛИ ЩЕ ЗНАЕТЕ ОТ КЪДЕ ВИ СА ВЗЕЛИ НОМЕРА ИЛИ ПЪК ПУСНАЛИ SMS-СА, НО СЪС СИГУРНОСТ ЩЕ ЗНАЕТЕ, ЧЕ ТАМ НЯКЪДЕ ВИЕ БЕЗ ДА ЧЕТЕТЕ НАРЕД НАЙ-РЕДОВНО СИ СПОДЕЛЯТЕ ВСИЧКИ ЛИЧНИ ДАННИ!

ЗАЩО СА МУ НА НЯКОГО ПРИМЕРНО И ТРИТЕ ВИ ИМЕНА, СЛЕД КАТО ДОРИ САМО С ЕГН-ТО ВИ БЕЗСПОРНО ЗНАЕ, ЧЕ ВИЕ СТЕ ВИЕ?! МОЖЕ БИ ЗАЩОТО ЗА НЯКОЙ СПИСЪК ИМА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО УСЛОВИЕ ДА СА ЗАПИСАНИ И ТРИТЕ ИМЕНА И ЕГН. НЯКОЙ КАТО ОНЕЗИ НА ЦИК, ЗА РЕГИСТРАЦИИ НА ПАРТИИ И КАТНИДАТИ… АМА ЩЕ КАЖЕТЕ ПОДПИСА… АХА, ЩОТО НЯКОЙ, НЯКОГА ВИ Е ЗВЪНЯЛ И ПИТАЛ „ВАШ ЛИ Е ПОДПИСА“!

ВЕЧЕ СТЕ ПРЕДУПРЕДЕНИ, ЧЕ НЕ Е РЕДНО ДА СИ ДАВАТЕ ВСИЧКИ ДАННИ БЕЗ НИКАКВА ЛОГИКА И СМИСЪЛ, ОЩЕ ПОВЕЧЕ НА СУПЕР ПРИМАМЛИВИ НА ПРЪВ ПОГЛЕД ПОДАРЪЦИ ЧРЕЗ ТОМБОЛИ И ТО НА БИЗНЕСИ, КОИТО НОСЯТ ПАРИ И ЕЙ ТАКА СЛУЧАЙНО ЗАКРИВАЩИ СЕ, НО ПЪК РАЗДАВАЩИ НАГРАДИ ЗА СВОЯ КРАЙ… ИЛИ ПЪК СЪБИРАТ СТРЪВ ЗА НОВО НАЧАЛО, КОЙ ЗНАЕ! МОЖЕ БИ ВИЕ?

ВИЕ ЩЕ ПОИСКАТЕ ЛИ ДА ВИ ЗАЛИЧАТ ОТ ТОЗИ СПЪСЪК

АКО ПИСМЕНО ИЗПРАТИТЕ ИМЕЙЛ НА ВЪПРОСНОТО ШОУ ИЛИ ГИ УВЕДОМИТЕ ПО НАДЛЕЖЕН РЕД, ЧЕ НЕ ЖЕЛАЕТЕ ЛИЧНИТЕ ВИ ДАННИ ДА БЪДАТ СЪХРАНЕНИ  И СЕ ОТКАЗВАТЕ ОТ УЧАСТИЕ В ЛОТАРИЯТА, ТОГАВА МОЖЕ ДА ИМАТЕ НАДЕЖДАТА, ЧЕ СЛАВИ КАТО СЪВЕСТЕН ГРАЖДАНИН ЩЕ ИЗТРИЕ ВАШИТЕ ДАННИ И НЯМА ДА БЪДАТ ИЗПОЛЗВАНИ ЗА НИКАКВИ ЦЕЛИ! ПРОБВАЙТЕ, А АКО ИМАТЕ СЪМНЕНИЯ, ИМА ОРГАНИ НА РЕДА, МОЖЕ ДА ГИ СЕЗИРАТЕ!

Ако ли пък не ви пука за личните ви данни и сте хазартен тип, то гледайте рекламата на Слави за „малкия“ подарък  и се надявайте! Надеждата умира последна! За да не каже шоуто, че му правим антиреклама, то на посочения линк може да гледате специалния клип за зарибяване на шараните! “Краси Радков и Ванката представят мерцедеса, който ще бъде спечелен от зрител”
https://www.slavishow.com/краси-радков-и-ванката-представят-мер/

Д. Антонова
www.BulgariaPress.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл няма да се публикува.

*

Послено от !ИЗБРАНО