БЪЛГАРСКА ИНФОРМАЦИОННА АГЕНЦИЯ – БЪЛГАРИЯ ПРЕС

ОДОБРЯВАТЕ ЛИ ЗАМЯНАТА НА ЛЕВА С ЕВРО

от

“Сега е моментът България да се възползва и да направи опит да влезе в така наречената чакалня на еврозоната (ERM 2), предхождаща членството в общия валутен съюз. Това се разбра от думите на премиера Бойко Борисов пред журналисти във вторник, след като по-рано бе приет от президента на Франция Еманюел Макрон.” пише Капитал в своята статия днес. Кой ще извлече най-голяма полза от още една държава приела ЕВРО за своя валута?!

Кои държави от ЕС не са в Еврозоната?

В Европейския съюз членуват 28 държави, от които в 20 са приели “Еврото” за основната валута. Групата на тези 20 държави се нарича Еврозона! Много хора бъркат двете думи ЕС и Еврозона и ги свързват с територията на Европа, но това не е правилно!

Със собствена валута са: Великобритания, Дания, Швеция, Полша, Чехия, Унгария, Румъния, България!

Какви са причините за да не членуват всички в Еврозоната и защо едни поставят условия на други, търсейки равенство ли!? Защо продължава да има толкова огромна разлика в стандарта между първенците и последните приети в Европейския съюз? Защо Гърция, страна от Еврозоната след въвеждане на еврото не само не се подобри, а народът и обедня двойно… Отговори много в чуждия двор!

Нас естествено никой не ни пита! И сигурно както и преди ще ни натресат нещо спуснато отгоре! Затова поне да обсъдим предварително, да изкажем мнения “ЗА” или “ПРОТИВ” сме за въвеждането на Евро в Родината ни.

Това ли Народът иска?
Дошъл ли е моментът за това?
Какви са ползите и има ли вреди?
Как и с колко би променило това живота ни?
Какви права и задължение ще имаме в повече финансови?

Да започнем поне с вашето мнение! Какво мислите вие?

Одобрявате ли премахването на националната ни валута, българският лев и въвеждането на Евро в България?

Отговорете на анкетата ни:

ОДОБРЯВАТЕ ЛИ ЗАМЯНАТА НА ЛЕВА С ЕВРО В БЪЛГАРИЯ ?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

 

www.BulgariaPress.com

17 Comments

  1. Пак ни занимават с измислени теми. България е на повече от 10 години от въвеждане на еврото, а и от Брюксел в прав текст ни казаха, че не ни искат в еврозоната. Обаче Борисов излезе и каза – трябва бързо да въведем еврото, няма как, поели сме ангажимент пред Брюксел… и цялата придворна паплач започна да говори само за това, а дебилите по кафенетата и кръчмите, вече сериозно са притеснени, колко евро ще струва кафето и бирата. Егати простия народ

  2. Разбира се ,че не одобрявам !Не виждат ли нашите ръководители хилядите стачки в Гърция след приемането на еврото.При този хал на държавата ,и без това нашите стоки са на европейски цени ,а заплатите ни са като в Занзибар .
    До преди 27 години ние помагахме на страните от Третия свят , а сега те ще трябва да ни помагат .В България кучетата не ровят вече по кофите за боклук ,защото за тях има дневен оклад ,останаха само хората да ровят в кофите и да търсят храна .Това е позор за една държава ,чийто ръководители “мислят за народа си “!

  3. Не бих заменил лева с евро. Само едно уточнение, Литва също премина в Еврозоната. От 01/01/2016 лита беше заменен с еврото.

  4. Относно Гърция:

    Седи си в таверната един огромен грък и кротко си пие узакито. До него сяда фин дребен гей и си поръчва мартинита. След няколко питиета очите му светнали, наклонил се към гърка и тихо му прошепнал:.
    – Искаш ли да ти лапна оная работа?.
    Великанът избухнал, пребил го с няколко удара, изхвърлил го през прозореца и пак кротко си седнал на мястото..
    – Яни, никога не съм те виждал така разярен, какво толкова ти каза тоя? – попитал учудено бармана..
    – Не чух добре, но нещо за работа беше.

  5. Гърците и германците са пример как се отразява приемането на еврото в страните им –
    цените остават същите но в евро , а заплатите се трансформират по курса на еврото ( т.е. при нас 1000 лв. заплата става 508 евро, а сиренето от 8.60 лева става 8.60 евро!)
    НЕ! Благодаря!

  6. За България е по добре да се приеме еврото! Разликата между другите изброени държави е че сме във валутен борд! Проучете какво означава валутен борд и ще сте изцяло за приемане на еврото! Другия вариант да запазим собствена валута е да падне борда, но с тези наши крадливи политици ще съсипят всичко!

  7. Може да ,но с Български Символ Пентаграма на Учителят Петър Дънов,той е по силен символ от Масонската пирамида с окото на Американският Долар,което ще доведе до просперитет и популяризиране на Българската Култура И Изкуство,а Силите на Пентаграма ще работят в наша полза ако са изписани на Български,което ще доведе до Хегемония на Лева или еврото в Света,а Това ще е Благодатна почва за Българската икономика

  8. Категорично НЕ! на Еврото.
    Защото АКО се одобри и въведе, Българския Народ ще бъде подложен на УМИШЛЕН ГЕНОЦИД!
    А с това, Българските ДУПЕ-ДАВНИ продажни “лидери” ще УЛЕСНЯТ Плановете на Олигорхите за ДЕПОПУЛАЦИЯ не само на България, но и в Световен Мащаб.
    Не пиша нещо ново!
    И не е конспирация, а ИСТИНА!
    Защото ТОЗИ План е ВЕЧЕ написан и документиран на 12 езика върху Каменни Скрижали в Атланта, Джорджия, САЩ.
    Потърсете в Google и ще се уверите сами!

  9. Пресата ни изобилства от безмислени анкети – очевидно за да манипулират останалите хора с резултата от “какво мисли народа”. Ясно е че обикновенния читател ще бъде подведен да отговори емоционално на въпроса, който ЕКСПЕРТИТЕ се затрудняват да дадат еднозначно. За до получат някакъв отговор от хора които се замислят върху проблема, домораслите анкетьори, можеше да се опитат да отговорят на въпросите (без първия) – в противен случаи естествено е да приема тази анкета е обида за интелекта на българина.

  10. Не ви е коректна анкетата уважаеми, НИКОЙ експерт до сега не се е изказал еднозначно и категорично какво точно ще се случи със заплати, цени, кредити, лихви и др. Как да даде мнение народа като изобщо не знае какво го чака. Те и експертите не знам защото има няколко варианта. И със сигурност при нас няма да е същата система като в Гърция, Испания и др. по простата причините че цените вече са ни в ЕВРО. ЛОШОТО е че похарченото от нас излиза от Бг абсолютно законно и легално. Аз съм за еврото по простата причините че иска и заплатата да ми е съизмерима с тази в ЕС. Моето скромно мнение, е че ако беше хубаво за хайдуците дето ни управляват, отдавна да са го въвели, но не приходите им са европейски а разходите България. При нас е обратното, доят, стрижат, мачкат, а нас ни е страх да не се промени нещо. Еврото също ще прибере в бг народа ни дето се бъхти в европа за едната заплата. Първо министъра на финансите да обяснявам какво, а що, а как и това задавайте подобни анкети.

  11. Миглена, какво има не сте свикнали да ви попитат в прав текст с ДА или НЕ ли? Обикновено в анкетите поставят по няколко отговора за съгласие и няколко за отрицание, “не знам”, “не съм решил” и прочие, но тук са попитали еднозначно. В един евентуален референдум това би бил въпросът. Ако ние самите не сме готови и не сме информиране, едва ли имаме правото да се сърдим, че не са ни попитали… Неграмотността не се наследява. Прости въпроси с прости отговори за прости хора… под прости да се разбира елементарни също!

  12. Когато,Гърция смени валутата бях по това време там.Нагледно видях как всичко стана почти двойно,а страната им тръгна прогресивно надолу.Ние сега изнемогваме.Голяма част от хората живеят с кредит.Когато стандарта на живот,стане като 20-те държави с тази валута и то водещите,може да коментираме отново.На този етап.категорично НЕ!

  13. Искам еврото, за да пропадне държавата, за да си отвори очите заспалото общество, за да осъзнае народа, че не става само с чалга и ракия, че не става само с телевизия, екс фактор, биг брадър, турски сериали, мизерна заплатка за развлечения като хотелета и моренце!!!! Един от трудещите и неоценени хора съм в тази държавица, искам да живея нормален живот, не да имигрирам и да си създавам ”нов” живот, искам когато стана сутрин, да не се чудя как ще си платя битовите разходи или наема, за да не ме изгонят от квартирата ми, толкова ли е трудно народеца да се събуди, но явно да!!!!! Ще ни ”продадът” накрая, но ще е късно!

  14. Много интересни коментари, показват нивото на публиката, която чете този журнал.

    Отговорът е -ДА, еврото трябва да се приеме. Колкото по-бързо, толкова по-добре. Защо ? Защото
    1) еврото и без това циркулира в Бг, нищо че му казвате “лев”, ние сме във валутен борд
    2) само че, като не сме официално в еврото, банките са длъжни да поддържат по-високо ниво на ликвидност и на обезпечения. Коете e СКЪПО. и го плащате вие.
    3) Ако сме в еврозоната, надзора ще се прави от Централната банка във Франкфурт. Т.е. край на далаверите тип КТБ. Които струываха няколко милиарда на баламите като вас.
    4) и други причини има: това ще намали драстично цената на баките услуги от и към еврозоната …

  15. Е как “кой чете” от Професор и нагоре!

  16. Любомир е написал пьлна глупост,4е банките дрсти4но ще им се намалят таксите и комисионните,аз например ще ви дампример ,4е в Австрия всяка банка сама си определя комисионните, в4ера исках да направя превод на 86 евро и те ми поискаха в шпар касе 4 евро за този превод тук вутре в страната, сами си правете изводите,наесен в филах ми искаха 8 евро за 80 превод,а с еврото в БГ , просто е сега плащаш 20лв. примерно сметка за вода, тогава ще е 20евро, сега взимаш 800лв заплата след това 800евро, но когато влезеш в магазина злябя вместо 1,5 лв ще струва1,5 евро,1кг домати сега е 3,5лв,после ще е 3,50 евро , кое е изгодното според вас,грабежа се засилва, то4но както при приемането на еврото в Германия,говорил сьм и с германци на тази тема и те се оплакваха 4е са ги ограбили с еврото. А по този на4ин пак заплатите навьн ще си останат двоино по-високи,ако е такьв сценария пак е добре, но ако измислят някакво сьотношение разли4но от1,95583 лж за евро то тогава отново ще бьдем одрани

Вашият коментар

Вашият имейл няма да се публикува.

*

Послено от Аз, репортерът