БЪЛГАРСКА ИНФОРМАЦИОННА АГЕНЦИЯ – БЪЛГАРИЯ ПРЕС

Послидно-в-Референдума

НЕОЧАКВАН ОБРАТ НА ДЕЛОТО ЗА РЕФЕРЕНДУМА!

от

Слави Трифонов най-безцеремонно прочете за пореден път в национален ефир написаната му от сценаристите на екрана на аутокю-то лъжа, а именно:
„…ЦИК са опорочили крайния резултат на референдума. Защото още преди провеждането му, в нарушение на закона, те са постановили да не се броят бюлетините без плик. И то не просто да не се броят, а въобще да не се отразяват – все едно не съществуват.

В предишната статия: „РЕФЕРЕНДУМЪТ НА СЛАВИ“ САГА БЕЗ КРАЙ Ви запознахме с намесата на прокуратурата и спекулациите в медиите още преди да е излязло решението на съда. И понеже то е факт, нека видим резултата:

За лъжливото твърдение на шоумена, дори не е нужен съд, прокуратура или адвокат, а прост поглед на въпросното Решение № 4000-НР от 11.11.2016 на ЦИК. Прилагаме снимка на конкретната част, в която се вижда, че бюлетините без плик се броят и са отбелязани!

Решение на ЦИК 4000

В изявлението си ЦИК при оповестяването на крайните резултати от вота пред медиите също уведомиха, че за да бъде задължителен референдумът не достигат 12027 гласа! Според тях дори и да прибавят намерените 550 бюлетини без плик, вота остава НЕ задължителен!

Останалата част от „изявлението“ на г-н Трифонов протече в умозаключения и математика ясна само за астроложки. Всичко останало казано в предаването на 13-ти февруари по bTV в „Шоуто на Слави“ от самия Слави, бе продължение но онова да заблуждава обществото в правотата си. Нито дума не беше спомената конкретно по самото дело, експертизата на комисията и какво е решил съда, освен това, ЧЕ ОТМЕНИЛ РЕШЕНИЕТО НА ЦИК и СЛАВЧО ПОБЕДИЛ!

ДА ама НЕ драги зрители и радиослушатели!

Висшият административен съд (ВАС) отмени решението на ЦИК, не защото искът на г-н Трифонов е основателен, а защото след проверка, повторно преброяване и резултатите от назначена тройна съдебна математико-статистическа експертиза показаха точно обратното:

ГЛАСОВЕТЕ НА РЕФЕРЕНДУМА СА С 58 ПО-МАЛКО,
А НЕ МНОГО ПОВЕЧЕ КАКТО ТВЪРДИ ТРИФОНОВ

Точно заради тези корекции съдът назначи да се издаде ново решение с отразените корекции!
Да прочетем какво точно е написано в това Решение № 1741 от 10.02.2017 по дело № 12987/2016 на ВАС.

Истината за Референдума

Така ВАС не само, че не увеличи броя на гласувалите както искаше шоуменът г-н  Трифонов, а ги намали с още 58 гласа!

Разбира се, за „Шоуто на Слави“ тази игра на котка и мишка е превъзходен PR и водещия не се спря дотук, а обяви ултиматум на депутатите от бъдещото народно събрание.  В специално изявление им даде две седмици срок да приемат исканията му и до два месеца да ги направят закон, след което да се саморазпуснат! Ако депутатите недай си боже го пренебрегнат, гражданинът Трифонов ще отидел лично пред тях на бунт!  Интересно, ако не беше този референдум и тези цирково, с какво ли щеше г-н Трифонов да си запълва телевизионното време…

Естествено и всички по-стари твърдения на гражданина Трифонов се оказаха също лъжа, защото не бяха потвърдени от съда. Като например, че от ЦИК не са добавили 12 481 бюлетини без плик, но това сега е без значение.

Трифонов постигна своето! Вдигна си рейтинга, поне за малко, раздели хората, вместо да ги обедини предизборно и сега удобно ще се покрие до следващите избори, канейки отново депутати и министри на червеното канапе… Пък за другите избори „отново ще мете боклука“!

Петър Анастасов
www.BulgariaPress.com

Вашият коментар

Вашият имейл няма да се публикува.

*

Послено от Аз, репортерът