БЪЛГАРСКА ИНФОРМАЦИОННА АГЕНЦИЯ – БЪЛГАРИЯ ПРЕС

Konsulski-dni-krit-2

ВАЖНО! Втори изнесени Консулски Дни на Крит, Гърция

от

Българските граждани, живеещи на Крит, Гърция ще могат да за втори път да ползват КОНСУЛСКИ УСЛУГИ по време на изнесените консулски дни на самия остров!

На 21-ви и 22-ри октомври в град Ханя, а на 23-ти и 24-ти октомври в град Ираклио Посолство на Република България в Атина, Р. Гърция ще проведе Изнесени Консулски дни. Българската диаспора е 5% от местното население на най-големия гръцки остров. В Гърция живеят над 300 000 наши сънародници. Броят на живеещите на остров Крит е около 15 000 постоянно пребиваващи и още поне 5000 сезонни работници.

Повече информация за събитието може да прочетете на сайта на българското Посолство (Линк), както и на страницата на Инициативния комитет към “Сдружение на Българите на остров Крит” (Линк). От инициативният комитет към сдружението споделиха, че на проведените първи консулски дни през май тази година са били обслужени над 130 граждани, а за тези дни са заявили нужда от консулски услуги към 150 човека. Това е правилният начин да се работи с държавата, предоставяне на достъпни, бързи и качествени услуги за диаспората по света от страна на българските институции, но там където има интерес и гражданите са активни, а не самоцелно. Да припомним също, че инициативата бе започната през 2015 г. с подписка от 541 човека за провеждане на такива услуги на острова.

Информация за часовете и адресите на местата на провеждане:

В гр. Ханя ще се проведат на:

– 21-ви октомври, петък от 11:00 до 17:00 часа
– 22-ри октомври, събота от 10:00 до 17:00 часа
в сградата на областната администрация на „Платиа Елефтериас“ №1 (Πλατεία Ελευθερίας №1), в която бяха проведени и предишните консулски дни.

В гр. Ираклио ще се проведат на:

– 23-ти, неделя от 10:30 до 17:00 часа
– 24-ти понеделник от 10:00 до 16:00 часа
в сградата на общинския театър „Театрикос статмос“, ул. „Ефесу“ №9 (Εφέσου №9), до сградата на КТЕЛ Ираклио.

Полезни връзки:
Инициативен комитет за откриване на Консулство на остров Крит – Линк
Сдружение на Българите на остров Крит – Линк
Информация за остров Крит – Линк

Ето и официалното съобщение от Българското Посолство в Атина по този повод:

obqva-konsulski-dni-2-posolstvo

www.BulgariaPress.com

Вашият коментар

Вашият имейл няма да се публикува.

*

Послено от !ИЗБРАНО