БЪЛГАРСКА ИНФОРМАЦИОННА АГЕНЦИЯ – БЪЛГАРИЯ ПРЕС

Избирателна секция Ираклио Крит

(БЕЗ)ИНТЕРЕСНИ ЛИ СА ВЕЧЕ ИЗБОРИТЕ ЗА ХОРАТА ПО СВЕТА?

от

Гласуването стана задължително, но разкриване на секции е по-желание! Каква е активността на тези избори, къде и за кого. По-важното до момента.

Три дни след старта за подаване на заявления за гласуване в чужбина онлайн на сайта на ЦИК, вече имаме името на първата секция, събрала нужните заявления за разкриване на секция там. Явно изборите са интересни за едни и все още безинтересни за други. Имаме държави без още нито 1 подадено заявление! Ето къде е първата секция:

В гр. Ираклио, о-в Крит в Гърция вече подадоха 60 заявления!

Поне толкова са нужни за разкриване на избирателна секция в градовете в чужбина, в които няма български дипломатически представителства. По една ирония на съдбата тази секция миналата година имаше проблем и мястото за гласуване беше съобщено на избирателите само ден и половина преди изборите! Това естествено е амбицирало хората сега, както и желанието на местното “Сдружение на Българите на остров Крит“ да помогне информативно и технически за разкриването отново на секции на острова, отдалечен на 360 км от Атина в Средиземно море.

Ираклио 60 заявления за секзция

От сдружението съобщиха също, че очакват в близките дни да им бъде съобщена датата за провеждането на вторите поред за тази година изнесени консулски дни на острова. Целта е, хората си подменят изтеклите документи и получат удостоверения от Консула за да могат да упражнят правото си на глас дори и с изтекъл документ за самоличност.  На острова живеят над 15 000 постоянно пребиваващи български граждани и над 5 000 сезонни работници.

60 заявления вече подадоха в град Ираклио остров Крит за разкриване на секция

До момента ( 19:30/17.09.2016г.) по градове се нареждат  още:

Саутхемптън  – 44, Оксфорд – 37, Кьолн – 38, Карлсруе – 31, Бристол – 28,

а по държави:

Великобритания – 342, Германия – 298, Гърция – 128, САЩ – 107, Франция – 70…

Ще продължаваме с интерес да следим активността на диаспората по света и на тези избори!

Още подробности в предишната публикация:
ОН-ЛАЙН ЗАЯВЛЕНИЯ ЗА РАЗКРИВАНЕ НА СЕКЦИИ В ЧУЖБИНА

www.BulgariaPress.com

Вашият коментар

Вашият имейл няма да се публикува.

*

Послено от БЪЛГАРИЯ