БЪЛГАРСКА ИНФОРМАЦИОННА АГЕНЦИЯ – БЪЛГАРИЯ ПРЕС

Български суверен менте

КЪПЕТЕ ЛИ СЕ РЕДОВНО?

от

Как да познаем кой сапун е менте и кои са платените спамери и тролове в патриотичните заигравки преди изборите!

КЪПЕТЕ ЛИ СЕ РЕДОВНО?

Що за въпрос, ще възкликнете вие! Ами,  да. Правим го всеки ден, защото така са ни научили нашите родители, баби и дядовци. На тях вероятно им е било по-лесно: вземат си душ и готово, личната хигиена е гарантирана. Ние, живеещите в дигиталната епоха, трябва да погледнем по-комплексно на нещата, защото освен физически образ, имаме и виртуален.

Едва ли има човек, който да не е част от дадена социална мрежа. Социалните мрежи ни помагат да се свързваме с непознати хора, да поддържаме връзка с наши познати, които живеят далеч от нас, но чрез тях можем да завъдим „паразити“ – тролове, които да ни спамят профила. Имате ли фейсбук профил? Позволявате ли всеки да поства на вашата стена без поста първо да мине през ваше одобрение? Вероятно да. Повечето хора не си затварят стените и дори не проверяват кой какво е публикувал там. А троловете това и чакат и хоп, докато се усетите вече са сложили нещичко на стената ви. Кога за последен път правихте ревизия на приятелите си във фейсбук? Това е вид душ – на вашата виртуална личност, защото тя също има нужда от хигиена.

Троловете,

които ще ви засипят с комплименти, после ще ви поканят на видео-среща и ще направят снимки докато се разсъбличате, мисля станаха ясни на повечето хора във Фейсбук. Да, не е приятно да те изнудват,  че ще публикуват твоите разголени снимки в нета, но пък е урок за повечето хора да научат как да процедират с непознати в мрежите.

Има едни други тролове, които са още по-морално нечистоплътни. Те се опитват да объркат и заблудят и без това достатъчно добре обърканият и заблуден български гражданин. Кого визирам ли? Всички, които споделят идеята на „тайната секретна група Български Суверен.“ Според нейният създател Николай Генчев в нея никой не може да попадне там ей-така. Трябва да бъде присъединен от „приятел“. Приятелят е трол – дубликат на самия създател или платен трол (това не е ясно), който ще ви се яви под благовидната форма на Фейсбук профил с женско име.  След като приемете поканата му, ще ви добави (без да ви пита) в тайната група и ще започне да ви изпраща съобщения от рода на следното:

Троловете на суверена

Дали Бени Латинова и Латинова Албена са едно и също лице, не се наемам да прогнозирам. Личи си, че въображението на създателя на двата трола вече се е поизчерпало.

Ментето

Какво освен „тайна невидима група“ има? Нищо. Сайт тази „тайна невидима група“ няма. Платформа, концепция, идеи как ще смени статуквото – няма. Има един провъзгласил се за месия човек – Николай Генчев (Nick), който ходи, обикаля из страната и се среща с хора, за да им доразмъти и без това напълно неясните идеи по отношение на въпроса : „Как да случим промяната?“

Хубаво е, че той го прави това използвайки даренията на хората и обикновено пътува с компания 🙂 За какво точно активизира „човешкия и материален ресурс“ лицето Генчев не става ясно! Ясно е, обаче, че се търсят “кървоДарители” – тоест Вие!

Кърводарителите на суверена

Хайде да помислим,

чии интереси обслужва една подобна дейност?

Видно е, че в групата има над 100 000 човека. Как и по какъв начин са присъединени и дали 90% от тях знаят, че са там това е друг въпрос. Колко човека са нужни за регистрация на политическа партия? 2500 по закон. Добре, ако тази група разполага с такъв „човешки материал“ ,  защо още не е регистрирала „специална партия“ – така както твърди в призива си?

Суверен от мъртви души

Цензурата

Какво значи „специална партия“? Предполагам на този въпрос ще бъде трудно да се отговори, защото Николай Генчев не е от най-демократичните лидери и неговите публикации са затворени за коментари.

Цензура, а не суверен

Точно както стоят нещата и в групата, на която е администратор – там право на публикации има само той. Това е то „демокрация“ в действие 🙂

Обещанията

Ето какви са предложенията на „невидимата тайна група“: създаване на специална партия, промяна на конституцията и  забрана на всички политически партии! Явно ще останат само „специалните“, които не ни е дадено да знаем какви са. Основният конкурент на „тайната невидими група“ е друга подобна група – Без партии политици (тези са по-напреднали с рекламата – имат тениски). Двете групи на практика са като участниците в предаването “Кой е по-по-най?”, но още си четат стихчетата! Внимавайте да не се облъчите от описанието на суверена на снимката:

Суверен срещу Без партии

Да видим какво казва WikiPedia по въпроса –

В кои държави няма партии и политици?

Отговорът е скромен – разделен на две групи:

Първата група

Това са слабо обитавани острови, малки по-размер. Това са:
Около Австралия: Остров Рождество , Кокосови острови
Океания и Нова Зеландия: Република Палау, Микронезия, Остров Токелао
Атлантически океан: Фолкландски остров, Остров Света Елена
Тихия океан: Норфолк остров, Острови Питкерн, Острови Елис

Втората група

Емирства на шейхове намиращи си на Арабския полуостров и в Персийския залив: Бахрейн, Кувейт, Оман, Катар, Саудитска Арабия, Обединени Арабски Емирства.

Изключение извън тези групи

Остров Гърнзи в Ламанша (офшорна пералня на мръсните пари на олигарси и кредитни милионери), Ватикан и Пакистан!

Наистина ли искате България да бъде измежду описаните? Не ни ли стига всичко, което ни се случи досега, а трябва да попаднем и този списък?

Не, че на част от електоратът измежду тези “сто хиляди“ нещо въобще им пука или им е ясно… Но явно такива хора лесно се събират в тази група… Количество за сметка на качество! И не забравяйте “…вие черпите!

Вие черпите

Проблемът не е в политическите партии, а в системата, по която те управляват. В момента има представителна демокрация. Избраните народни представители вземат решения и ги привеждат в изпълнение, а обикновените граждани нямат право да участват в този процес и да спират решения, които не са в тяхна полза.

Това не е така при директната демокрация и тази форма на управление се е наложила в Швейцария. Е, въпрос: искате България да заприлича на Швейцария или на Саудитска Арабия? Само отговора на този въпрос ще ви насочи дали трябва да следвате призивите на хората от Български Суверен или Без партии и политици!

Да се върнем на въпроса,

защо досега „невидимата тайна група“ не е регистрирала „специалната“ партия?

Вероятно защото тогава според Закона за достъп до обществена информация, партията трябва да поддържа публичен регистър на дарителите си, целта  и сумата на дарението. Освен това партиите са задължени да публикуват годишните си финансови отчети, както и отчети за предизборните кампании (чл. 29 от ЗПП).

Излиза, че тогава ще се наложи да има прозрачност и да се дава отчетност какви суми са получени и как точно са похарчени.

Да поразсъждаваме още малко. Ако „невидимата тайна група“ и „Без партии и политици“ убедят много хора да не гласуват, какво ще стане тогава? Ще намалее броя на гласувалите,  а това изключително много улеснява едно бъдещо фалшифициране на изборите. Ще бъде доста по-лесно и с по-малко закупени гласове, ще имаме същите политически “постижения“! Дали сега картината стана по-ясна?

Ако сте прочели внимателно тази публикация, то е редно да „вземете един виртуален“ душ и да хигиенизирате малко пространството в социалните мрежи в което се намирате. Ето какво е добре да направите :

  1. Да отидете в менюто Настройки на Фейсбук профила си да посочите, че на вашата стена могат да се публикуват постове само след ваше изрично одобрение.
  2. Да проверите дали не сте добавен в групата Български Суверен и да натиснете бутона „напущам групата“.
  3. Да проверите дали сред приятелите си нямате „тролове“, които да агитират за тези организации и преди да ги разприятелите да ги поздравите с ето това парче – Видео.
  4. Да споделите статията с колкото може повече хора.

В заключение:

Да, промяната е наложителна и тя може да се случи с участието на критична маса мислещи хора. Алтернатива има и е достатъчно да потърсите информация в нета и да се присъедините.

Вие сте онези определящи избора! Само при голяма активност и разумен избор може да има някакво евентуално начало на промяна.

За десерт!

Влизащият в ролята на нов бог – ръководител на суверена лиГенчев е открил правилния път към Рая, докато хората по улиците го гледали с отворени уста! Горкият Лоренц, отиде му Butterfly Effect-а на кино! Пеперудата, кацнала веднъж на този хаос, повече някога няма да разпери криле…

Butterfly Effect

 

Тодор Божинов
www.BulgariaPress.com

3 Comments

  1. Всъщност Грънзи има нещо като политици и парламент. Предвид размерите и цялото насление (което практичски може да се събере в кръчмата) си е съвет от няколко души (избираеми) които да решават от време на време нещо. Преди мястото се е командвало от лейтененат.
    Не забравяйте и че е не съверенна държава.

  2. Според WikiPedia е коронно владение на Великобритания, въпреки, че нито е част от нея, нито е колония на Короната(англ. crown dependency). А и не е член на Европейския съюз.

  3. Според същата Wikipedia убиецът на Джон Кенеди е Ли Харви Осуалд! Това ви отърва, на това вярвате! Нали някой ще ви плати за това, защо ви е истината? На нас никой не ни плаща, затова сме безпристрастни! < линкът е изтрит от администратор>

Вашият коментар

Вашият имейл няма да се публикува.

*

Послено от !ИЗБРАНО