БЪЛГАРСКА ИНФОРМАЦИОННА АГЕНЦИЯ – БЪЛГАРИЯ ПРЕС

среща-Борисов-Ципрас

България-Гърция среща на високо ниво!

от

Третото заседание на Висшия съвет за сътрудничество между правителствата на България и Гърция!

Работим с всички наши съседи да изградим стабилни Балкани и да запазим мира и сигурността., това заяви министър-председателят Бойко Борисов на брифинг с гръцкия премиер Алексис Ципрас. Правителствата на България и Гърция проведоха днес третото си съвместно заседание, което се състоя в резиденция „Бояна“. Сътрудничество в сферата на енергетиката, транспорта, туризма и превенция при бедствия са били сред темите по време на съвместното заседание. В областта на транспорта премиерът Борисов съобщи, че е обсъдена възможността за изграждане на железопътна връзка между пристанищата в Бургас и Александруполис. „По този начин ще свържем Егейско с Черно море“, подчерта от своя страна гръцкия министър-председател Алексис Ципрас.

Премиерът Бойко Борисов отново напомни, че страната ни несправедливо е извън Шенген. През септември ще се състоят двустранни срещи с фермери и синдикати и изрази очакване те да доведат до разрешаване на въпроса с блокадите на гръцките земеделци на българо-гръцката граница. Прочете пълният текст за срещата на сайта на българското правителство тук: Линк.

среща-България-Гърция-1

Ето какво ее съобщава на уеб сайта на Министерство на външните работи отностно тази среща. “България и Гърция поеха ангажимент за полагането на стабилни основи за тясно и конструктивно сътрудничество, в резултат от което и двете страни да се възползват максимално, в условията на бързо променящата се международна среда и предизвикателствата, пред които са изправени съседните държави през последните месеци.”  Вижте и част от снимките публикувани от Външният ни министър г-н Даниел Митов на страницата му във Facebook.

Заседанието:

В рамките на съвместното заседание бяха подписани двустранни документи за сътрудничество в образованието и културата и в областта на туризма. Приета беше и Съвместна декларация. Текста на декларацията може да изтеглите от този линк.

Част от срещата, публикувана на Facebook страницата на Премиера:

 

“По време на официалния обяд с гръцката делегация продължихме дискусията за сътрудничеството ни в различни сфери като енергетиката, транспорта и туризма” – написа Премиера на страницата си:

 

Н. Стоянова
www.BulgariaPress.com

Вашият коментар

Вашият имейл няма да се публикува.

*

Послено от БЪЛГАРИЯ