БЪЛГАРСКА ИНФОРМАЦИОННА АГЕНЦИЯ – БЪЛГАРИЯ ПРЕС

Konsulski-dni-krit-2

ВАЖНО! Изнесени Консулски Дни на остров Крит, Гърция

от

Българските граждани, живеещи на Крит, Гърция ще могат да за първи път да ползват КОНСУЛСКИ УСЛУГИ по време на изнесените консулски дни на самия остров!

Днес и утре (12-ти, 13 май) в град Ираклион, а в събота и неделя (14-ти,15-ти май) в град Ханя. Посолство на Република България в Атина, Р. Гърция ще проведе Изнесени Консулски дни. Българската диаспора е 5% от местното население на най-големия гръцки остров. В Гърция живеят над 300 000 наши сънародници. Броят на живеещите на остров Крит е около 15 000 постоянно пребиваващи и още поне 5000 сезонни работници.

Повече информация за събитието може да прочетете на сайта на българското Посолство (Линк), както и на страницата на “Сдружение на Българите на остров Крит”, което спомогна много в инициативата за започване на такива дни. Това е правилният начин да се работи с държавата, предоставяне на достъпни, бързи и качествени услуги за диаспората по света от страна на българските институции, но там където има интерес и гражданите са активни, а не самоцелно. Подписка от 541 човека подкрепи инициирането на тези услуги. Очаквайте статия с пълни подробности за начина на провеждането на услугите там на място и мнения на гражданите използвали ги.

Повече информация за часовете и адресите на местата на провеждане:

В гр. Ираклио ще се проведат на 12-ти, четвъртък и 13-май, петък от 14:00 до 20:00 часа в сградата на областната администрация на Πλατεία Ελευθερίας.

В гр. Ханя ще се проведат на 14-ти, събота от 14:00 до 20:00 часа и на 15-ти неделя от 11:00 до 17:00 часа на адрес Πλατεία Ελευθερίας 1.

Полезни връзки:
Инициативен комитет за откриване на Консулство на остров Крит – Линк
Сдружение на Българите на остров Крит – Линк
Информация за остров Крит – Линк

Ето и официалното съобщение от Българското Посолство в Атина по този повод:

www.BulgariaPress.com

Вашият коментар

Вашият имейл няма да се публикува.

*

Послено от !ИЗБРАНО