БЪЛГАРСКА ИНФОРМАЦИОННА АГЕНЦИЯ – БЪЛГАРИЯ ПРЕС

Фалира Илектроники Атинйон

ФАЛИРА ГОЛЯМА ГРЪЦКА КОМПАНИЯ!

от

След 66 години на пазара, една от най-големите гръцки компании „ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε.Ε.“ в бранша обяви фалит. Решението за затварянето на 47 магазина с 450 човека персонал на веригата бе обявено вчера. Няколко магазина бяха затворени на по-ранен етап. Дали и колко фирми контрагенти ще повлече след себе си?

Задълженията на фирмата са основно към невъзможност за покриване на банкови заеми. Липса на свежи средства довела и до забавяне плащания към доставчици, както и към частни лица, собственици на имоти, в които се помещават под наем голяма част от магазините на веригата.

Продължават фалити на големи компании в Гърция

Така „ИЛЕКТРОНИКИ“ се дописва с дългия списък на големи фалирали гръцки фирми. Последните бяха „Softex“ и  „IMAΣ“. Производителя на млечни продукти „ФАГЕ“затвори фабриката си в Суровичево.

Според последния финансов отчет на компанията от 30 юни 2015, салдото на компанията показва спад на 67 милиона капитал от 72 за предишния период. Обявената загуба е 3 милиона евро. В другата графа – задължения са посочени 88 милиона евро. Явно тежката криза, голямата конкуренция и много нови онлайн магазини се оказаха невъзможно препятствие за фирмата. В този пазарен дял има свиване от 45% от началото на кризата в Гърция. От 3.2 милиарда общ оборот през 2007-ма за страната, за миналата година бе обявено 1.9 милиарда оборот.

Последните активни постове в социалните мрежи от страна на фирма „ИЛЕКТРОНИКИ“ са с дата 6 април. Официално съобщение към клиентите на уебсайта на фирмата и в мрежата все още не е отправено.

За търсещите повече информация, прилагаме решението на борда, с което е заявено вчера 13 април 2016 с протоколен №267 решението за фалит (на гръцки)!
http://www.bulgariapress.com/archives/db/elektroniki-falira.pdf

 

Петър Анастасов
BulgariaPress.com

Вашият коментар

Вашият имейл няма да се публикува.

*

Послено от !ИЗБРАНО