БЪЛГАРСКА ИНФОРМАЦИОННА АГЕНЦИЯ – БЪЛГАРИЯ ПРЕС

Обграден боен руски кораб

УЖАС! ОБГРАДЕН БОЕН РУСКИ КОРАБ ОТ ВСИЧКИ СТРАНИ?

от

В Босфора е обграден боен руски кораб от турски кораби, катери, хеликоптери …

Ужасното е, че обикновеният читател чете само заглавията, а какво пише в статиите никой не го интересува. Но щом заглавието започва с “УЖАС!” и “ШОК!”, то шанса да се прочете значително се увеличава. Например написано без въпросителен знак отзад заглавието, би придобило смисъл на ТВЪРДЕНИЕ, което едва ли не е факт!

КАКВА Е ИСТИНАТА?*

за обградения боен руски кораб от турски караби, катери, хеликоптери и много риби, предимно „шарани“!! 

(*забележка – Директен линк към тази статия не сме разпространили, а само към първата ни страница! Това беше един 24-часов експеримент, който затвърди очакванията ни. Анализът с цифри и диаграми. Пародията със списването на статии с удобни заглавия, наречена българска журналистика е описана в следващите редове.)

Това е въпросният кораб МИНСК 127 и “обградилите” го катери!

Funy-media-war-2

И заглавията в родната преса:

Media-war-fun

Когато родните медии спекулират със заглавия, най-много 5-10% да привлекат вниманието на аудиторията повече. Въпросът е, ако се случи подобно нещо написано в тези заглавия, тогава изходът няма да е лесно прогнозируем. Това толкова малко и незабележимо място на световната карта, но делящо два свята, две култури, две религии на отделни континенти…

По моста се преминава за 3 минути, но усещането от двете му страни е коренно различно. Колкото повече пътуваш на изток, толкова повече потъваш в непознат за европейците свят, за едни интересен, за други страшен и непознат. Отзад е останала Европа, нещо с което си свикнал и мислиш за познато и свое. А истината може да бъде видяна само с вашите собствени очи.

Не оставяйте да ви манипулират, и едните и другите!

Ако само се замислите за момент, ще разберете, че написаното къде в жълт, къде в оранжев цвят заглавие, е просто да зариби загорялата за кръв аудитория. Днешното поколение е родено в ерата на киното, електронните игри и безброй кризи и войни по света. Нищо не му е чудно. Затова и заглавията са такива. И колкото и да не ни се иска те да са истина, четем жадни за поредната инфекция адреналин. Иначе кой ти чете вече вестници…

И така, представяте ли си ако няколко турски катера бяха обкръжили руски боен кораб? Май не! Едва ли това щеше да е ей така една безобидна новина. Не се наемам да предвидя последиците, но дано мислите на майките, изпращащи децата си войници никога не се сбъдват!

Още по-нещастно е поведението на копиращите едни от други медии, къде по договор, къде пиратски… Понякога дори без да са прочели написаното, още повече да са прочели новината! Може би ще кажете, че са виновни тези медии, но истината е една, такъв им е електората. Докато има кой да чете бози, да гледа сериали и пошло режисирани предавания, тези заглавия ще са галени за окото произведения на изкуството, манипулиращи безобразно общественото мнение!

Всички такива жълтички новини, са или без снимки или само снимки от архив, а информацията е, че някой си „сигурен“ източник казал… Очаквам дори да почнат да се позовават едни на други в омагьосан кръг.

Следващия път, като видите заглавие за „обграден“ я руски, я американски кораб, или го прескачайте или тичайте за противогаза, мешката и бързо в мазето!

ИСТИНАТА!

Това е практика при преминаване на кораби със такъв режим и размери през Босфора. Вижте показаните снимки тук на ескортирани Китайски, Испански и няколко Американски кораба, както естествено и на Руските разбира се. В зависимост от обстановката в региона, Турция преценява какво ниво на сигурност да предприема.

Можете сами да се убедите, че става въпрос за най-обикновен ескорт и от тези видео клипове:

158 Т. Куников – Видео1
031 А. Отраковски – Видео2
602 Зелени Дол – Видео3

 

Ето и снимки на други ескортирани кораби…(5 примера!)

China-547-Linyi
Spain-M33-Tambre
USS-50-Taylor
USS-75-Donald-Cook
USS-103-Truxtun

Както и снимки на ескортирани руски кораби…(12 примера!)

Rusia-031-Aleksander-Otrakovski
Rusia-50-Dvinitsa
Rusia-127-Minsk
Rusia-142-Novocherkessk
Rusia-150-Saratov
Rusia-151-Azon
Rusia-156-Yamal
Rusia-158-Cezar-Kunikov
Rusia-602-Zelenui-Dol
Rusia-603-Serpukov
Rusia-616-Samum
Дори руска атомна подводница!!
Rusia-Alrosa

В „интригата“ описана в родните медии, кое е общото?

1. Преписвано е без да се провери.
2. Няма цитиран първоизточник.
3. Снимките са примерни и нито една не е на кораба.
4. Нито една статия няма автор.

Ето смехотворните родни бисери:

BLITZ
Bnews
Dunav-Most
PIK

За онези от Вас прочели статията дотук, това е

оригинала на снимката от заглавието

original-poster

Вместо да четете статии, започващи с думите ШОК, УЖАС и прочие, вземете децата и се разходете в парка! Не си губете живота и не се промивайте мозъците с пропаганда, платена в повечето случаи. Не бъдете шарани, опитни мишки, овце и прочие. Весел ден на всички прочели цялата статия.

 

Н.Станоев
BulgariaPress.com

Вашият коментар

Вашият имейл няма да се публикува.

*

Послено от !ИЗБРАНО