БЪЛГАРСКА ИНФОРМАЦИОННА АГЕНЦИЯ – БЪЛГАРИЯ ПРЕС

терористичен акт

ПОРЕДНА СТРЕЛА В СЪРЦЕТО НА ЕВРОПА!

от

До момента се съобщава за серия взривове. 34 жертви общо и над 230 ранени (обновено в 19:00 часа) ! Ислямска държава пое отговорност и за този терористичен акт в Брюксел.

8 часа сутринта:

ДВА ВЗРИВА РАЗТЪРСИХА ЛЕТИЩЕТО “Завентем” НА БРЮКСЕЛ

съобщава се за множество ранени и мъртви, изпочупени стъкла и паника на изходите. Дим се издига над летището, спрени са всички полети и влакове. Взривовете са били в залата за излитане, т.е. след преминаване на всички мерки за сигурност. До момента се съобщава за 14 мъртви и 135 ранени! Предполага се, че взривовете са координирани самоубийствени нападения  от хора “камикадзе”, а не поставени предварително. Холандия въведе пълна проверка за всички превозни средства от и към Белгия. Спрян е общественият транспорт. Федералнен прокурор току що съобщи, че един взрив е причинен от атентатор самоубиец, който се е взривил в залата за заминаващи пътници. Предполага се, че вторият взрив на летището е дошъл от кола-бомба.  Белгийска телевизия съобщи, че силите за сигурност са намерили невзривен шахидски пояс с експлозиви и автомат “Калашников”. Експлозивите са били пълни с пирони за да нанесат по-големи проблеми.

1 час по-късно: ВЗРИВОВЕ и в метрото в Брюксел!

Жертвите в Метрото до момента са 20, а ранените 106, като 17 от тях са в критично състояние..

3

2

12

6

4

5

Едно любителско видео, направено веднага след терористичните актове:

И първите снимки от взрива/взривовете в Метро станция “Малбек”.

Според първите информации са били взривени станциите “Шуман” под сградата на Европейската комисия и в непосредствена близост до Съвета на ЕС и Европейския съвет, както и станцията “Малбек”, на 300 метра по-надолу, и на станцията “Ар Лоа”, близо до сградата на Федералното правителство на Белгия. Влака е спрял на спирка в сърцето на квартала с европейски институции. Мощен взрив избухва в средния вагон на композицията. Машинистът успява да отвори вратите и да спаси хората в останалите два вагона. Оцелели сравнят обстановката с филм на ужасите, предвижвали се в пълен мрак в тунела към следващата спирка.

8
9
11
20
21

Взривовете са само четири дни след залавянето на стоящия зад ноемврийските атентати в Париж – Салах Абдеслам в белгийската столица! “Асошиейтед прес” съобщи, че единия от взривовете на летището е избухнал в заведение за бързо хранене в зоната за излитащи, а другият – в детски кът. Предполага се, че една от бомбите на летището е била заложена в куфар.

В страната е обявен тридневен траур. Границите са поставени под пълен контрол.

Очаквайте още подробности…

BulgariaPress.com
обновено в 19:00 на 22.03.2016

 

Вашият коментар

Вашият имейл няма да се публикува.

*

Послено от НОВИНИТЕ