БЪЛГАРСКА ИНФОРМАЦИОННА АГЕНЦИЯ – БЪЛГАРИЯ ПРЕС

СИМБИОЗАТА В ПРИРОДАТА – РЕШЕНИЕ НА ПРОБЛЕМИТЕ

от

“Разделяй и владей” ><=  “Обединявай и живей свободно” ? 

ТИ избираш. Или по-точно всеки за себе си. Слепите може и да прогледнат, но слепците никога. В ерата на научни открития и технологии, възпитанието у хората е стигнало дъното. Промиването на мозъци е в пълна сила, а медиите наркотизират ежесекундно в един оркестър от всички посоки. Радиото и телевизията вече са малка част от тази империя на злото. Отдавна към нея премина и пресата, както и всички видове реклами от опаковката на дъвката до десет метровия билборд. Всяко празно и свободно място е заето с информация, основно „помагаща“ ни да направим някакъв избор. Дори в графитите на юношите по стените виждаме насоки. Ешелонът на тази империя настъпва в пълна сила. Всички тези на пръв поглед отделни структури са всъщност крайните инструменти на един демон, една малка част от човечеството с души на дявол, крака на октопод, тяло на змия, глави на змей. Целта от както съществуват живите същества е една – овладяване и контрол. Естествено техниките са различни, както и методите на реализация, но интересът не се променя. В тази хранителна верига, посоката от долу на горе е ясно. Най-силният обикновено е и най-умният, т.е. най-развитият интелект. И въпреки, че това правило важи от векове и за всички видове, то е нарушено през 21-вия век на това летоброене.

war

Чии са всички тези конгломерати? Защо успяват да наложат надмощия? Как се крепи тази империя? Въпроси с видими отговори от доста години.

Защо не се появява промяна на статуквото?

Богоизбраните или по-скоро мислещи се за такива, просто са се настанили на върха на тази хранителна верига и владеещи ресурса, т.е. едно цяло ниво под тях успяват да контролират цялата маса от хора, животни, че дори природа и климат. Имат ли значение имената, марките и стойността на притежаваното от онези считащи се за господари на планетата. Естествено богатствата им и хиляда живота да живея пак няма как да бъдат изхарчени. Защо тогава продължават ще питат някои?!

Не Tе крепят короната, а ние спящи в дълбок сън.

Korona

Продължаваме да си мълчим, да поемаме трохите, а понякога дори и те липсват. Историята е свидетел, че след като е свален от власт един цар, крал, диктатор и прочие веднага на негово място е положен следващия такъв и народа щастлив три дни яде пие и се весели за промяната. А промяна няма, просто защото властта няма как да не се услади. Ние сме човешки същества и колкото и да се противопоставяме в мисленето си, то е защото сме от едната страна на бариерата. А целта Е БИЛА, Е и ЩЕ бъде да сме от другата. Това е основната ни грешка. В природата нещата са балансирани. Всички химически и физически закони познати или непознати са без значение. Няма неизчерпаемост на нещо измервана през призмата на времето. Все някога нещо ще свърши. А понякога празнотата идва доста по-рано и така се появяват всички бунтове, въстания, революции и прочие идващи в посока от долу на горе в хранителната верига. Тези отгоре надолу се наричат войни за надмощие и винаги са породени от стоящия най-отгоре в хранителната верига. Като краен резултат както вече бе споменато историята се повтаря. Енергията и масата са се смесили в пирамидата и след кратък исторически етап всеки отново застава постоянно на мястото, отредено му в новата подредба на старата структура. Така виждаме възходи и падения на личности, погубвания на цели раси, видове организми изчезващи от лицето на земята, както и лица преминаващи от едната страна на барикадата в другата в името на личната облага. Нищо неземно! Тук страшно помага и религията във всичките й разновидности, защото много по-лесно е да подържаш статуквото на предубеден в нещо човек, отколкото всеки един да го учиш отначало. Всяка една религия без изключение е иззела тези функции на учител и се е пренесла от властимащия директно в дома на обикновенния човек. Веднъж роден, той попива от семейството правилата и е обработен още от дете. Колко от вас са избирали религията си и в колко тя е вродено от родителите? Колко от вас са избирали дали и къде да се раждат или пък как да се казват? Изборат Ви е ограничен до капризите, залъгалка с такъв цвят и вкус или панталон и ризка с онази форма. Вие сте обработени от машината на религията и по писани и не писани правила. Вие нямате правото на избор. И така продължавате напред. Колко е лесно нали?

strah

Докога е въпросът?

Да приемем, че поредното недоволство е вече налице, тогаво то преминава границата на мирното и навлиза в състояние, в което брат брата погубва в името на оцеляването. Пак ще дойде момент на покой и пак ново пренареждане. Това е порочното в тази подредба на живот и начин на мислене. Промяната винаги облагодетелства едни за сметка на други, но равновесието винаги е запазено. Средноаритметично или средностатистически или, или… все си е средно. Едни са много добре, а други много зле…

Има ли алтернатива?

Приемаме, че спираме да гледаме телевизия, да слушаме радио, да четем вестници, да обръщаме глава към билбордове и дори когато някой ни покаже брошура затворим очи. Ефекта ще е отново нулев. Защо? Защото сме заразени от този синдром. Богатство и блага. От векове човечеството е обучавано, че целта на този престой на белия свят е човек да се уреди да живее по-добре колкото е възможно повече, но не е конкретизиран предела. Хората веднъж преминали еволюцията и справили с борбата им с дивите животни, вече открили огъня и справящи се с прехраната си би било редно да се насочат към по-висша форма на мислене. Но това до ден днешен не се е случило. Или ако се е случило, то е само в една малко група хора.

4

Слепи ли сме наистина?

На фона на днешните събития в Европа и по света, вълната от емигранти и пришелци интересно е да погледнем и сравним настроенията в различните групи хора и ще разберем до колко сме се отдалечили от канибализма, нацизма и колко близко сме до единството и благоденствието. Отново имаме ДОБРИ и ЛОШИ, НАШИ и ВАШИ, СТАРИ и НОВИ, БЕЛИ и ЧЕРНИ, ВЯРВАЩИ и НЕВЕРНИЦИ, и и и … НО ВСЕ ХОРА !!! Няма друг вид живи организми на тази планета унищожаващи и самоизяждащи собствения си вид или поне готови да го направят. Защо ли? Защото не е логично в хранителната верига един вид да се самоизяжда, при условие че има възможност да се храни с други по-низши от него! Тук вече е налице въпроса:

НИЕ ЛИ СМЕ ВЪРХА НА ХРАНИТЕЛНАТА ВЕРИГА?

И отговора е НЕ !!!

На върха на тази пирамида стоят само една малка шепа хора. Не е важен начинът по които те са достигнали там, важното в случая е биологичната мутация в човечеството, съгласяващо се да бъде управлявано, манипулирано и избивано. Всичко това е възможно в този 21-век от новите начини на промиване на мозъци. Защото едно време хората са били неуки и било достатъчно една религия да има и вече са били манипулирани, други дори не са могли да приемат, че има живот извън селото им… Но не и в този век. НЕ ДНЕС, вече достатъчна част от хората осъзнават нещо и въпреки това не могат да се събудят и да прогледнат, защото те не са слепи, а слепци.
Единиците от време на време разместващи някоя част на пирамидата бързо са поставяни на мястото им посредством един от следните три начина. Първият е страх в по-големи количества. Обикновено им се налива в повече – класическото промиване на мозъци. Ако не подейства, то тези хора стават интересни и е явна нуждата им от привличането им в другия лагер. Тук идват тяхното закупуване в буквален смисъл на думата и съответното им издигане във веригата. В този етап почти всичките 99% от прогледналите вече са отново заслепени. Остава оня един процент дето все прави вълненията. Ами той е най-лесен. Заличаване, това е най-сигурният вариант.

5

Възможна ли е промяна?

На практика никога, съдейки по историческото ни наследство. На теория само при достатъчен брой събудили се хора довели до тотално срутване на пирамидата и построяването на някаква друга нова форма, при която е възможно зависимостта да се дължи на естествени природни закони, а животът да се крепи на симбиоза. Само ако всеки е зависим от всичко и всички би имал максимален стимул да генерира и задоволява собственото си съществуване, което в този случай би било и парче от пъзела на цялата фигура. Никой не би искал да разруши пъзела защото това ще доведе до дисбаланс, респективно нови пирамиди и връщане на историята отново векове назад. За жалост, виждаме колко е лесна манипулацията в наши дни. Промиването и пропагандата в момента са на максимум и отново са породени от онези единици на върха пак със същата цел – облагодетелстване. А именно намаляване на консуматорите, увеличаване на генериращите блага и елиминиране на клатещите статуквото. Инструментите вече ги знаем: Всяване на страх и паника. Ефекта е моментален. Човечеството отново е под действието на адреналина, а тогава не се мисли трезво. Тогава всеки е против всеки и националните интереси всъщност са само на думи. Всеки гледа да се спаси по единично и виждайки невъзможността у себе си да го направи се предава и в името уж на националните интереси става краен националист. А когато си краен, не е важно дали си християнин, мюсюлманин, будист или прочие. Вярата ти в доброто вече се превърнала в инстинкт за самосъхранение. Готов си да убиваш без съд и присъда, готов си да лишиш другите от нещо, само и само то да остане за теб… Нещото което всъщност имаме в изобилие – място за живот, храна, въздух и все още питейна вода, защото тя може би ще е първата от тези четири, която ще се изчерпи.

6

Събуди се!

Влез в една тъмна стая, затвори очи и се опитай да се събудиш. Това ли е наследството, което желаеш да оставиш на децата си? Това ли е животът, които би им завещал? Ти си заслепен, но можеш да се събудиш само ако пожелаеш и повярваш в себе си. Скъпи братко наречен човек, всеки от нас е една прашинка в този кантар на живота и баланса е възможен само чрез разбирателство и симбиоза. Защо да се унищожаваме, като просто можем да подредим живота по начин подходящ за всички ни. Все още не е късно, докато има достатъчно от онези четири неща за всички, можем да наредим пъзела и живеем в мир и любов, достатъчно е да се събудим!

Въздух, Вода, Храна и Земя за всяко живо същество има!

Вменено ни е да мислим, че е непостижимо, че е утопия, в това ни убеждават. Но НЕ Е, стига да го пожелаем и се опитваме да го направим. А какъв е проблема да опитаме. Вместо да търсим вината у другия и да се подготвяме за война, събирайки оръжия, муниции и запаси, не потърсим вината в себе си, да хвърлим пушката и патроните и да потърсим начин как да изравним нарушената симбиоза в природата. Как да направим НЕ ВСИЧКИ РАВНИ, а всички хора отново. Равенство не може да има, но може да има солидарност и баланс, запазващи общото и личното блага едновременно. Когато няма страх, породен от глад и насилие, когато успеем да прогледнем ще открием, че благата разделени между всичките хора на нашата обща майка земя са предостатъчни за да оцелеем в мир, поне докато онзи бавно изчерпаем източник НАШЕТО СЛЪНЦЕ ни зарежда със всичката необходима енергия за поддържане на живота и съществуването на цялата биомаса! Дори си представете за момент, че вместо много религии има само една единствена, тази да вярваме в НАС самите и майката природа!

8

СЪБУДИ СЕ!!!

Надеждата умира последна, но нека не умира заедно с теб. Събуди се от дълбокия сън и остави на децата си промяна. Ако не го направиш днес, утре ще е още по-трудно… А веднъж събудил се, лесно ще откриеш и други като теб, защото вече ще знаеш какво търсиш. Справедливост! Планетата Земя и всичко, което съществува на нея е за всички. Онези дръзнали да си го присвоят по един или друг начин или форма, може да бъдат изкоренени само с промяна в мисленето. Всички ние сме равни. Няма видове между нас. Всеки един от нас избира какъв път да поеме и всеки е редно да носи своята лична отговорност за избора си! Другото е лесно, въпрос на обсъждане е, единно мнение и правила, и закони и каквото си помисли човек. Едно е сигурно – Насилието ражда насилие! Ти кое избираш?

П.Анастасов
www.BulgariaPress.com

1 Comment

  1. stranotna statia. misliq che ako bulgarina pogledne kum zemedelieto neshtata shte se opraviat. imame vsichki uslovia za da se opravim. obicham nashata rodina i vqrvam che ste se spravim.

Вашият коментар

Вашият имейл няма да се публикува.

*

Послено от !ИЗБРАНО