БЪЛГАРСКА ИНФОРМАЦИОННА АГЕНЦИЯ – БЪЛГАРИЯ ПРЕС

KTB1

ПРОЧЕТЕТЕ КАКВО ПИШЕ В СТЕНОГРАМАТА ЗА КТБ

от

СТЕНОГРАМАТА Е ОПОВЕСТЕНА ОТ ПРЕЗИДЕНТА ДНЕС в 19:04 часа! КАКВО ПИШЕ В НЕЯ ВИЖТЕ:

ПРОЧЕТЕ СТЕНОГРАМАТА ТУК -> СТЕНОГРАМАТА ЗА КТБ.PDF

Това е първата публикувана стенограма за КТБ !

Ето и пълният текст на съобщението на сайта на Президентството:

Държавният глава: Оповестяването на стенограмата за КТБ ще бъде тест за това дали обществото ни заслужава прозрачност

Държавният взе решение да оповести съдържанието на Консултативната среща при президента на Република България Росен Плевнелиев с лидерите на парламентарно представените политически партии в 42-то Народно събрание и част от министрите в тогавашното правителство, която се проведе на „Дондуков“ 2 на 29.06.2014 г.

„Мотивите ми да публикувам тази стенограма бяха ясни от самото начало. Моите резерви и причината да има отказ в началото на мандата ми, също  са ясни – нямаше как да публикувам тези стенограми в предизборния дебат или по време на консултациите за съставяне на нов кабинет“, заяви президентът Румен Радев по време на интервю за бТВ и предупреди, че съдържанието на публикувания документ не бива да се превръща в инструмент за предизвикване на напрежение в страната.

Държавният  глава напомни, че истината за случилото се с КТБ и идентифицирането на отговорните за колапса на финансовата институция би следвало да бъде търсена в рамките на съдебен процес. „Истината трябва да се фокусира и да се търси в Съда. Там е мястото, където трябва да разберем какво се е случило с тази банка. Трябва да имаме доверие в българския съд, макар и да има много какво да желаем от българската съдебна система“, каза още Румен Радев.

Президентът напомни, че решението за публикуване на стенограмата е в правомощията на президентската институция, а всички участници в срещата са били навременно предупредени и консултирани за нейното оповестяване. Стенограмата е оповестена в нейната цялост, като единствено са премахнати имена на банки и финансови институции, различни от КТБ, уточни президентът.

 

www.BulgariaPress.com

Вашият коментар

Вашият имейл няма да се публикува.

*

Послено от !ИЗБРАНО