БЪЛГАРСКА ИНФОРМАЦИОННА АГЕНЦИЯ – БЪЛГАРИЯ ПРЕС

Милион-мъртви-души

ИЗБОРНИЯТ ДЕН ВЕЧЕ Е НАСТАЛ, В ЕДНО СЕ БИЕ ЖИВ И УМРЯЛ!

от

Как и кой съставя изборните списъци ?

Избирателните списъци се съставят от общинските администрации по населени места, в които се води регистър на населението. След това  се отпечатват централизирано от Главна дирекция „Гражданска регистрация и административно обслужване“ в Министерството на регионалното развитие и благоустройството (ГД „ГРАО“ в МРРБ) въз основа на Националния регистър на населението. Има ли “мъртви души”?

Как точно…

са направени последните избирателни списъци може да прочетете в Решение № 3543-ПВР/НР от 20.09.2016 г. на ЦИК.

За Президентски избори и Референдум през 2016 г. в Централната избирателна комисия (ЦИК) са получени списъци, с които според ГРАО право на глас имат 6 839 380 граждани! Въз основа на тези списъци ЦИК прави всички избори и всички последващи изчисления и резултати!

Колко обаче е населението на Република България? Според Националния статистически институт (НСИ) в справка на сайта за брой на населението към 01 януари 2016 г. е записана цифрата  7 153 784 граждани!

Колко то тях имат право да гласуват обаче?

От същата справка е видно, че лицата под 18 годишна възраст са около 1 200 000 души, тоест без право на глас. Тук е редно да премахнем и лицата които са под запрещение. Онези изтърпяващи наказание лишаване от свобода. Както и загубилите българско гражданство или вече починали!

От тези данни на НСИ следва, че право на глас имат по-малко от:
5 950 000 граждани!

Да сравним…

Като извадим от 5 950 000 граждани с право на глас според НСИ бройката 6 839 380, обявени в избирателните списъци от ГРАО, получаваме около 900 000 МЪРТВИ ДУШИ!

И то при условие, че приемем цифрата за брой на населението от НСИ! Все пак нека не забравяме, че последното преброяване беше през 2011 и е напълно възможно много починали хора да не са отразени в общините. Според различни анализатори населението на България е доста под 7 милиона души. Това означава, че цифрата на мъртвите души в избирателните списъци е повече от МИЛИОН!

За новите избори става още по-зле, защото населението е с около 150 000 по-малко една година по-късно към днешна дата според брояча на населението, то е 7 069 364 граждани! Ако ГРАО остави непроменени списъците…

МЪРТВИТЕ ДУШИ В ИЗБИРАТЕЛНИТЕ СПИСЪЦИ СТАВАТ НАД 1 200 000 !

Кой има полза от тези мъртви души и защо?

Основната причина е финансовата. На тези мъртви души се изписват фиктивни прегледи в болници,лекарства, лечения по клинични пътеки. Фиктивни деца ходят на училище и увеличават бюджетите им. Фиктивно изписване на социални помощи пълни нечии късички. Фиктивни бройки се добавят навсякъде където е нужно да се отчете дейност. В европроекти за общините с малко население това издува бройката…  Не на последно място интерес имат самите партии получаващи субсидии (чрез изборни манипулации, чрез увеличаване на брой подадени за тях гласове). Има и други заинтересовани, това са чужди държава и организации отчитащи дейности на територията на страната ни по различни проекти.

В много вестници, често преди избори се говори за тези несъществуващи хора в избирателните списъци, но никой и никога не е дал светлина и отговор защо се получава това разминаване. На кого да вярваме не знаем, но може да попитаме всяка една от свързаните с изборите институции, както и да сезираме Европейски за това разминаване!

В едно сме сигурни, че ни лъжат!

 

Петър Анастасов
www.BulgariaPress.com

2 Comments

  1. Лъжат, разбира се! И всичките ГМО-та мълчат. Всъщност и разходите за изборите се увеличават пропорционално с десетина милиона. А тези 1.2 милиона автоматично ще спечелят срещу която и да е партия. Партията на мъртвоте души е сигурният победител.

  2. ТВЪРДО ПРОТИВ СЪМ И НЕОДОБРЯВАМ “СОЛИДАРНОТО” ПОДАВАНЕ НА ЗАЯВЛЕНИЕ ЗА ГЛАСУВАНЕ В ЧУЖДО НАСЕЛЕНО МЯСТО, С ЦЕЛ ДА ПОМОГНЕМ НА НЕДОСТИГАЩИТЕ, ЗА НУЖНИТЕ ИМ ОТ ЗАКОНА 60 ЗАЯВЛЕНИЯ – ТОВА ИЗКРИВЯВА РЕЗУЛТАТА!

    ЗАЩО?!:

    Първо, защото виждаш ли там имало хора, но по незнайни причини те не са си заявили нужните 60 бройки, а някой си е нужно да мисли за тях. Да не говорим, че въобще не е редно да се прави секция за толкова малко хора, вместо да се въведе алтернативен начин на гласуване. НО ДА ПУСКАШ ЗА НЯКОГО ДЕКЛАРАЦИЯ, защото на него нещо му куцало е върха на невежеството.

    Вторият проблем с пускането на едно място на декларация, а гласуването на друго води до изкривяване на резултата. При пускане на нова декларация писмена на място в секцията, тези хора се дописват под черта и увеличават броя на гласоподавателите по списък. Ако например заявим в чужбина 120 000 българи общо за разкриване на 2 000 секции и отидем след това не на място за което сме заявили, ще ни допишат под черта и ще излезе, че към избирателен списък с 120 000 души вече готов са дописани още 120 000 души и списъка става 240 000 души. Така при гласували 120 000 души имаме 50% избирателна активност, а реално са отишли 100% да гласуват.

    Третият проблем е, че може да се разкрие секция по път и над път и в тях после да не се яви никой да гласува, а ние Народът пропорционално да поемем още ненужни разходи за това. Защото секциите в чужбина излизат солено. Въпреки, че основният разход в тях са туристите от български институции “наши” хора пратени малко да си развеят гъза за изборите!

    Гледам е някаква мания да се разкриват избирателни секции особено в Англия и Германия… Тия хора нито са се виждали, нито чували, но изведнъж голям интерес към родината! АМИ ОК! Да пуснат заявления и ако са достатъчна група според закона добре, но за места с по 5,10 и 20 заявления да се молят хората от други места, на които вече има събрани 60 подписи да пускат за друго място е амбиция на нечии болни мозъци изявяващи се за разкривачи на секции в чужбина. Един дори се е видял в ролята на организатор и обучаващ и цял екип е направил.

    НЕ ПРИЯТЕЛИ, НЕ Е РЕДНО да пускате молба, заради някой друг. Всеки си има глава на раменете и всеки е редно да заяви за място на гласуване своето място, дори и да е събрало 60 заявления. Още повече, че това ще му спести самото писане на място в секцията на писмено заявление!

    P.S.Още нещо важно!
    Ако мястото в чужбина, в което живеете, вече е събрало 60 подписа и вие пуснете “солидарното” си заявление за някой друг град, губите правото си да гласувате в България, ако евентуално Ви не наложи точно на деня на изборите да сте там! Защото заявили веднъж гласуване в чужбина, губите правото на гласуване в България.

    Затова още веднъж си помислете, редно ли е да “заявите” вашата воля, вместо някой друг! Да не говорим за излишното писане на лични данни!

Вашият коментар

Вашият имейл няма да се публикува.

*

Послено от !ИЗБРАНО