БЪЛГАРСКА ИНФОРМАЦИОННА АГЕНЦИЯ – БЪЛГАРИЯ ПРЕС

Икономични билети в София от Ryanair

RYANAIR ЧУПИ КОНКУРЕНЦИЯТА С 5 ПЪТИ ПО-ЕВТИНИ САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ!

от

Да правилно прочетохте, над 5 пъти по-евтини самолетни билети предлага Ryanair стъпвайки на пазара в България! Колко дълго ще има промоции и дали ще продължи да работи на подобни цени, за сега не е ясно. Факт е, че раздвижване между играчите на пазара ще има, а то със сигурност ще е в полза на клиентите.

Ryanair с промоционални билети до 21 дестинации от София до Европа

Цените на билетите за определени дати на промоция започват от 8 и стигат до 27 евро за една посока. Всеки може предварително да потърси най-изгодните за него дати и да планува пътуването си най-икономически изгодно. Разбира се, промоционални цени са ограничени, но поне плануваните предварително пътувания ще можем да правим на СУПЕР ниски цени. Естествено билети в последния момент, за която и компания да търсим, не са на промо цени.

Потърсихме в една от търсачките за самолетни билети цена за две посоки до най-близката от София дестинация – Атина, за да сравним какви са цените спрямо останалите превозвачи. Търсене за след около 1 месец предварително – датите около 11-ти до 14-ти октомври, отиване и връщане! Ето резултата:

За тези дати имаше 3 авиокомпании извършващи директни полети:

  • RyanAir – 20 евро за двете посоки;
  • Aegean – 75 евро за двете посоки;
  • Bulgaria Air – 113 евро за двете посоки!

Търсене на евтини самолетни билети

Възможно е обаче за търсените дни някои от тези компании да са попаднали с билети на промоция, а други с нормални цени. Често пъти търсачките помнят стари търсения и при директно търсене в компанията промоционални билите е възможно да няма. За да сме сигурни, коя от трите компании на какви цени предлага билети и колко често лети по тази дестинация проверяваме всички наличните билети за целия месец октомври, един по един по дни директно в сайтовете на тези авиопревозвачи!

Ето резултатите:

RyanAir е с най-ниска цена от 19.58 евро за двете посоки (линк)

  • за отиване 9.99 евро
    – с тази цена са 28 дати от месеца, 2 по-скъпи и 1 ден не пътува;
  • за връщане 9.99 евро
    – с тази цена са 21 дати от месеца, 10 са по-скъпи!

Aegean се нареждат втори на цени от 82.88 евро отиване и връщане (линк):

  • за отиване 33.69 евро
    – налични билети за 28 дати от месеца, 3 са по-скъпи;
  • за връщане 49.19 евро
    – за тази цена има билети 22 дни от месеца, 9 са по-скъпи!

Bulgaria Air e най-скъпа, цените започват от 103.88 евро за двете посоки (линк):

  • за отиване 44.84 евро
    – 9 дни с тази цена налични, 8 по-скъпи билети и 14 няма полети;
  • за връщане 59,39 евро
    – 13 дни на тази цена, 4 са по-скъпи и 14 дни няма полети!

Вие коя компания бихте избрали? 

Понеже винаги се намират негативно настроени, да не пропуснем да споменем и трети нови самолети Boeing 737-800 дислоцирани в базата в София. Реайънеър е най-голямата нискобюджетна авиокомпания в Европа. Разполага с  над  80 бази, обслужващи повече от 100 дестинации в над 30 държави. Компанията има на разположение 350 самолета. През миналата година е обслужила повече от 105 млн. пътници, а тенденцията за тази е 180 млн. души.

Ryanair Sofia Airport

Заради четири и половина пъти средно по-евтините билети, ние решихме да пробваме първата за да видим, какви опции и на какви цени можем да закупим още към пътуването си.

И така. Избрахме спомената дата. Заявихме билета, за да видим, дали не се крият скрити уловки! Вижте закупения билет:

R

Няма скрити уловки, цената е невероятно ниска.

Крайна цена за пътуване в двете посоки – 19.58 евро!

Какви опции има? Най-различни, срещу допълнително заплащане към цената на билета в зависимост от допълнителните ни нужди. Например за полетът от Атина до София бяха предложените следите екстри (за различните полети може да са някои от цените различни, като например застраховката и прочие…):

  1. Място по избор за сядане – 4 евро;
  2. Място на първи ред – 15 евро;
  3. Багаж до 15 кг – 21 евро за брой;
  4. Багаж до 20 кг – 28 евро за брой;
  5. Приоритет при качване и гарантирано място за багаж – 6 евро;
  6. Допълнителна застраховка – 16 евро;
  7. Допълнителна застраховка + отказване, промяна на дата – 19 евро;
  8. Паркинг за ден – 7.5 евро
  9. Багаж за бебе – до 2 големи (количка, кош) и 3 малки – 10 евро;
  10. Спортно оборудване, стикове за голф и сие до 20 кг – 30 евро;
  11. Музикални инструменти до 20 кг – 50 евро;
  12. Трансфер от летището – 9 евро.

Естествено най-евтиният билет, е този без включени допълнителни екстри в него. Всеки сам може да избере необходимите му екстри, без да плаща средна цена за неща, които примерно няма да ползва. Така всеки клиент заплаща реално онова, което е използвал!

Със сигурност по-голямата конкуренция между превозвачите, ще бъде в полза на пътуващите. По-голям избор, по-ниски цени, по-добро качество на обслужването!

Ето докъде може да пътувате с новия превозвач:

Ryanair-Sofia-Europe-Tickets-1

Ryanair-Sofia-Europe-Tickets-2

Ryanair-Sofia-Europe-Tickets-3

Приятно планиране на отпуски и бизнес, колкото повече, толкова повече 🙂


Полезни линкове и връзки:
1. Билети онлайн за  Bulgaria Air;
2. Билети онлайн за  Aegean;
3. Билети онлайн за RyanAir;
4. Търсачка за евтини самолетни билети (опреснявайте търсенията винаги);
5. Статия в България Прес: САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ от RYANAIR.

*Забележка: Споменатите цена са проверени към дата 13-ти септември 2016-та година!
Със сигурност голяма част от тях вече са се променили или предстои да се променят. Когато откриете вашият полет, не се колебайте да закупите билета си. Възможно е след 3 минути дори, вече да е продаден.

 

Н.Стоянова
www.BulgariaPress.com

6 Comments

  1. Da! SEGA! (vapreki, 4e “link”-ovete sa Vi … snimki (jpg), nai-evtinite im bileti Sofia-Atina biaxa i sa 29euro i ne6to, a ne 20, no tova ne e ot zna4enie v sly4aya).
    Ot dekemvri 2016 do fevryari 2017 sledva plavno poskapvane i ot kraya na fevryari 2017 … po tragi4na SLY4AINOST … cenite se IZRAVNIAVAT s drygite kompanii! Takava “dyavolska sly4ainost” si ima ime v Nakazatelnia kodeks … Ama da ne e edinstvenata “sly4ainost”?! 🙂

  2. По-некадърен опит за реклама не съм виждал. Споменавате, че цената от 20 евро няма уловки и скрити условия, а точно след това изречение сте посочили ценоразписа за неща, които при една уважаваща себе си компания са включени в цената на билета. Да не говорим за скритите ценоразписи на Райънеър, които са ги има само, когато нещо се случи. Например бордните карти, които са прегънати се таксуват като наказание, или пък ако не си я изкарал отново те таксуват и то не по 5-10 евро, а по 30-40. Също така тези билети са за ограничен брой места, най-много 10 в самолет и то най-неудобните, останалите са на “нормални” цени, които са много по-високи. А да правите сравнение на нискотарифни компании с не нискотарифни, като националния превозвач е още по-нелепо. Всеки, който е пътувал някога със самолет е запознат за какво говоря, защото понякога по-скъпото излиза много по-евтино.

  3. Аз понеже пътувам с Ryanair и съм доволна,но НЕ ПЪТУВАМ с bulgaria air,обслужването в националния превозвач е под всякаква критика,стюардесите ни хвърлиха по 1 кроасан за 300лв цена до Анталия.Айде МОЛЯ ВИ СЕ,пътувайте си с България еър ,плюйте по Rayanair,тъкмо ще има повече евтини билети за нас!

  4. Реклама е на баба ти футболните гащи Николайчо. Аз лично нито едно от изброените неща като екстри не ползвам, освен втори куфар, но рядко, а повярвай ме доста съм попътувал. Я дай пример в коя компания тия неща ги дават безплатно в цената на билета? Никой не е казал, че това са всички билети първо на първо, и второ и ние сме пътували с измислените самолетчета на Aegean от Атина до София, тях ли визирате за удобни?! И още нещо – НАЦИОНАЛЕН можеше да бъде нашия превозвач, ако е държовен, тоест на нацията, а не на разни групиравки…

  5. Когато в сайта има статия за троловете, поне редакцията да изчисти такива коментари като сегашните. Единият пише, че е Иван Иванов, а говори в женски род, другият ми знае името, явно от имейла, който е скрит!!! Поне малко вдигнете нивото, защото ако имаше срещу мен нормални хора съм готов да споря, но когато във видимо платено съдържание те нападат по такъв начин не смятам, че има смисъл да обяснявам неща, които са ясни за всеки нормален потребител.

  6. Това, че си мислиш, че някой е платил си е твое право. Разсъждаваш така, защото това е асоциацията ти на живота, в който живееш. И ДА имейла може да е скрит, но едва ли е престъпление, аз като част от екипа да те нарека с име, което е видимо от имейла ти (никой не ти е показал имейла)! Все пак ти отговарям с моето име нали 🙂

    За пишещи в различни родове немога да дам мнение, има какви ли не! Странно е откъде си вадиш заключенията, че нормалните хора искат да спорят въобще.

Вашият коментар

Вашият имейл няма да се публикува.

*

Послено от !ИЗБРАНО