БЪЛГАРСКА ИНФОРМАЦИОННА АГЕНЦИЯ – БЪЛГАРИЯ ПРЕС

ПРОТЕСТЪТ “ТУК СМЕ” СЕ ПРЕВЪРНА В “НЯМА НИ”

от

КАК родните медии отразиха „протеста“ пред Народно събрание. “Събитие”, на което не е ясно кои са повече протестиращите или полицайте. А исканията са от игла до конец!

Преброяването е интересно за едни медии имаше 200 за други 400, но не това е важното. По-важно е къде са протестиращите? Или по-точно, само 200, 300 или 400 са недоволните? Как става така, че на едни митинги идват 300, а на други 3 000, дори на един стигнаха 30 000. Има ли подплатени играчи и агитатори! На този “протест”, ако може така да се нарече, сбирката на чоплене на семки с тъмни очила на площад Народно събрание от група пенсионери и осмоклосници определено не им се е плащало… А интересът на хората явно е нулев. Дали защото разни НПО-та за 2-3 години опорочиха тези събития тотално или защото хората просто вече нищо не им пука. Без алтернатива и 100 пъти да подменим депутатите, ефекта би бил същия. Ето как отразиха новината част от родните ни медии:

bTV – „Рехав протест пред парламента, броят на събралите се да изразят недоволството си дори не затрудни преминаването на коли пред Народното събрание“ .Прочетете статията и вижте видеото на bTV на линка – ТУК.

Нова – „Кой се опита да събори Борисов чрез митинг?“  и подзаглавие: „От какво са недоволни хората и очаква ли се напрежение?“ Прочетете статията и вижте видеото на Нова ТВ на линка – ТУК.

24часа – „“Метежът” срещу властта събра 300 души, полицаите бяха повече“.„Не повече от 300 души вместо очакваните 3000 се събраха пред парламента в четвъртък следобед на шумно огласения протест “Тук сме”, организиран във facebook. Още толкова полицаи бяха около сградата на НС.” Прочетете статията – ТУК.

Капитал – „Около 300 души протестираха пред парламента с призиви за оставка на правителството;“ – Линк – ТУК.

Стандарт – „Едва 200 протестираха пред парламента“ и още – „Болшинството от протестиращите бяха пенсионери и тийнейджъри“. Повече прочете в статията – ТУК.

Дарик – „Протест под надслов “Тук сме” срещу правителството и с редица искания се проведе пред парламента. Над 250 души се събраха и скандираха „Оставка” . Темата – ТУК.

БНТ – „Протест пред парламента при засилено полицейско присъствие“ – линка ТУК.

Медиапул – „Масовият протест пред НС се оказа скромно събиране в подкрепа на българщината.  Демонстрантите се обявиха против унищожаването  на децата ни с учебната програма”.

Ето и малко снимки от “събитието”:

protest1

protest4

protest3

protest2

Вашият коментар

Вашият имейл няма да се публикува.

*

Послено от БЪЛГАРИЯ