БЪЛГАРСКА ИНФОРМАЦИОННА АГЕНЦИЯ – БЪЛГАРИЯ ПРЕС

КОЛКО от КОЛКО са „ДА“ на РЕФЕРЕНДУМ 2015?

от

Анализ на резултатите от този измъчен вот!

Мнозинство ли гласува с ДА на Референдума? Естествено, че не. Иначе решението щеше да се приеме директно, без обсъждане от Народното събрание, което пък от своя страна ако желаеше тази промяна, имаше възможност да инициира това решение само и без да бяха похарчени тези пари от народа за провеждане на този Референдум. Игра на котка и мишка. Театър, клонящ към цирк. Ето и за нов Референдум се събират подписи и то не един. Ден след ден се регистрират нови партии… Пародията е пълна.

Дори и по-голямата част от малцинството да се опитва да определя правилата, нещата са обречени на провал. Просто е. Затова е нужна активност. НУЖНО Е МНОЗИНСТВО от МНОЗИНСТВОТО ! Тогава промяната не е пожелателна, а задължителна. Никой не ни е виновен, че нямаме интерес, ами ако имаме, но не искаме? Напълно е възможно всички НЕ упражнили правото си на глас да са против и това да е причината да не отидат до урните. Следва въпрос. Редно ли е да се променят правилата заради желанието на малцина?

Ето нагледно резултатите от гласуването на Референдум 2015:

ref

И така КОЛКО ОТ КОЛКО са гласувалите с ДА:
Гласували с ДА от всички българи с право на глас = 28% (малцинство)
Гласували с ДА от гласувалите 40% българи  = 70% (мнозинство)
(официални резултатите в страната на сайта на ЦИК – ТУК.)

За сравнение може да видите и какъв е интереса към Референдума в чужбина, защото въпросът касае най-много хората извън граница. Там положението е трагично! Едва 24 736 човека са гласували с ДА, което е едва 1.7% от един и половина милиона с право на глас (над двата милиона живеещи) българите зад граница. Дали причината е само невъзможност за гласуване или е нисък интерес. А може би хората НЕ вярват в промяната или са сигурни, че вотът ще бъде опорочен и подправен! Крайният резултат е налице (официални резултатите в чужбина на сайта на ЦИК – ТУК). Съвсем скоро ще видим и решението на Народното събрание. А малко след това и дали референдума организиран от “Шоуто на Слави” ще успее да събере необходимите 400 000 подписа! (*б.а. До момента са събрани малко над 270 000 за 10 седмици, остават още 3 седмици)

Зададохме 3 въпроса към Инициативния комитет агитирал в полза на гласуване с “ДА” – “Гласувай без граници”. Вижте въпросите ТУК. При получаване на евентуални отговори, ще бъдат поместени.

В заключение, КЪДЕ е проблемът. НЕ Е ВЪЗМОЖНО малцинство с болшинство до промени нещо. Да помислим как да направим това с МНОЗИНСТВО. Какво искат хората и как да достигнем до тях. Възможно е, чрез разговори и консенсус, алтернативни програми, чисти лица, необвързани със стари структури, млади хора специалисти и най-вече ПРОЗРАЧНОСТ !

УСПЕХ В БОРБАТА

П.Анастасов
www.BulgariaPress.com

Вашият коментар

Вашият имейл няма да се публикува.

*

Послено от БЪЛГАРИЯ