БЪЛГАРСКА ИНФОРМАЦИОННА АГЕНЦИЯ – БЪЛГАРИЯ ПРЕС

ОДОБРЯВАТЕ ЛИ ЗАМЯНАТА НА ЛЕВА С ЕВРО

от

„Сега е моментът България да се възползва и да направи опит да влезе в така наречената чакалня на еврозоната (ERM 2), предхождаща членството в общия валутен съюз. Това се разбра от думите на премиера Бойко Борисов пред журналисти във вторник, след като по-рано бе приет от президента на Франция Еманюел Макрон.“ пише Капитал в своята статия днес. Кой ще извлече най-голяма полза от още една държава приела ЕВРО за своя валута?!

Кои държави от ЕС не са в Еврозоната?

В Европейския съюз членуват 28 държави, от които в 20 са приели „Еврото“ за основната валута. Групата на тези 20 държави се нарича Еврозона! Много хора бъркат двете думи ЕС и Еврозона и ги свързват с територията на Европа, но това не е правилно!

Със собствена валута са: Великобритания, Дания, Швеция, Полша, Чехия, Унгария, Румъния, България!

Какви са причините за да не членуват всички в Еврозоната и защо едни поставят условия на други, търсейки равенство ли!? Защо продължава да има толкова огромна разлика в стандарта между първенците и последните приети в Европейския съюз? Защо Гърция, страна от Еврозоната след въвеждане на еврото не само не се подобри, а народът и обедня двойно… Отговори много в чуждия двор!

Нас естествено никой не ни пита! И сигурно както и преди ще ни натресат нещо спуснато отгоре! Затова поне да обсъдим предварително, да изкажем мнения „ЗА“ или „ПРОТИВ“ сме за въвеждането на Евро в Родината ни.

Това ли Народът иска?
Дошъл ли е моментът за това?
Какви са ползите и има ли вреди?
Как и с колко би променило това живота ни?
Какви права и задължение ще имаме в повече финансови?

Да започнем поне с вашето мнение! Какво мислите вие?

Одобрявате ли премахването на националната ни валута, българският лев и въвеждането на Евро в България?

Отговорете на анкетата ни:

ОДОБРЯВАТЕ ЛИ ЗАМЯНАТА НА ЛЕВА С ЕВРО В БЪЛГАРИЯ ?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

 

www.BulgariaPress.com

5 Comments

 1. Пак ни занимават с измислени теми. България е на повече от 10 години от въвеждане на еврото, а и от Брюксел в прав текст ни казаха, че не ни искат в еврозоната. Обаче Борисов излезе и каза – трябва бързо да въведем еврото, няма как, поели сме ангажимент пред Брюксел… и цялата придворна паплач започна да говори само за това, а дебилите по кафенетата и кръчмите, вече сериозно са притеснени, колко евро ще струва кафето и бирата. Егати простия народ

 2. Разбира се ,че не одобрявам !Не виждат ли нашите ръководители хилядите стачки в Гърция след приемането на еврото.При този хал на държавата ,и без това нашите стоки са на европейски цени ,а заплатите ни са като в Занзибар .
  До преди 27 години ние помагахме на страните от Третия свят , а сега те ще трябва да ни помагат .В България кучетата не ровят вече по кофите за боклук ,защото за тях има дневен оклад ,останаха само хората да ровят в кофите и да търсят храна .Това е позор за една държава ,чийто ръководители „мислят за народа си „!

 3. Не бих заменил лева с евро. Само едно уточнение, Литва също премина в Еврозоната. От 01/01/2016 лита беше заменен с еврото.

 4. Относно Гърция:

  Седи си в таверната един огромен грък и кротко си пие узакито. До него сяда фин дребен гей и си поръчва мартинита. След няколко питиета очите му светнали, наклонил се към гърка и тихо му прошепнал:.
  – Искаш ли да ти лапна оная работа?.
  Великанът избухнал, пребил го с няколко удара, изхвърлил го през прозореца и пак кротко си седнал на мястото..
  – Яни, никога не съм те виждал така разярен, какво толкова ти каза тоя? – попитал учудено бармана..
  – Не чух добре, но нещо за работа беше.

 5. Гърците и германците са пример как се отразява приемането на еврото в страните им –
  цените остават същите но в евро , а заплатите се трансформират по курса на еврото ( т.е. при нас 1000 лв. заплата става 508 евро, а сиренето от 8.60 лева става 8.60 евро!)
  НЕ! Благодаря!

Вашият коментар

Вашият имейл няма да се публикува.

*

Послено от Аз, репортерът