БЪЛГАРСКА ИНФОРМАЦИОННА АГЕНЦИЯ – БЪЛГАРИЯ ПРЕС

Саморазпусна се консултативен съвет към ДАБЧ

ТРАНСФОРМЪРС по български, но с чужд акцент!

от

“Само”разпусна се НЕлегитимният консултативен съвет към ДАБЧ.

Така както ТАЙНО започна и “работи”, така ТАЙНО се изнесе по чехли. На последното “заседание”, останалите, броящи се на пръсти “консултанти”, измислиха ДА СЕ РАЗПУСНАТ и да уведомят Председателя на ДАБЧ г-н Вангелов и заместник министър-председателя г-жа Кунева с писма. Така и до днес на сайта на Държавната агенция за българите в чужбина обачу не се спомена нищо за този съвет, освен показания след 5 публични покани, списък на членове.

В предишна статия НЕ Е ЛУД, КОЙТО ЯДЕ БАНИЦАТА…, от поредицата статии за този съвет, ви запознахме с някои детайли. КАКВО направиха лицата, участвали в този съвет 55 души? Една трета не се явиха никога. Една трета присъстваха на по едно две заседания като безгласни букви. Останалата една трета около 15-20 човека – само ВОС-овци си играеха на мини народно събрание. Гласуваха си, караха се – пълен цирк. Ефектът за диаспората естествено от тези сбирки е повече от негативен.

Вместо тези хора публично да работят, те криейки се позволиха на Народното събрание дори да ореже част от нещата, които те се опитват да прокарват, чрез “писане” на проектозакони и правилници. Точно липсата на публичност и представителност на хората участващи в този съвет доведе до разпускането му. Дали обаче не бяха предадени от самите себе си?! Дали докато те се чудеха как да се изнесат от създалата се ситуация, една част от тях не ги предаде и ТАЙНО НЕ СИ УГОВОРИ срещи с властта да преговаря отново УЖ от името на диаспората?! Точно тази група хора до ден днешен провалят всички инициативи, в които се включват и събират съмишленици за “велики” дела.

ДАЛИ ОБАЧЕ интересът наистина да помогнат на диаспората? Ами ако не е? Ами ако една част от тях са просто платени, играеща ролята на опозиция!

УДОБНАТА ОПОЗИЦИЯ

Точно преди избори – зелени плакатчета с надписи: “НЕ на тоя, НЕ на оня и прочие”… Години наред по площади скачащи и протестиращи, но не носещи никаква алтернатива. Защо ли протестират точно преди избори? Защо тази група от хора е във всички инициативи? Защо повечето от тях не работят или се самоиздържат от грандове, фондове, НПО-та и прочие с чужди капитали…

Ами ако има между тях група хора, борещи се за засилване на напрежението точно по избори, за да могат удобно да прокарат уж от името на диаспората разни искания… Ами ако тези искания са например електронно гласуване?! Чудесно! Но дали би било, ако фирмите програмиращи софтуера и произвеждащи хардуера не са в картел с тях. Ами ако им плащат да лобират за прокарването на тези идеи… Ами ако тези кръгове, стоящи зад протестиращите се борят не само ДА МОГАТ да продадат технология за милиони, а след това ДА УПРАВЛЯВАТ РЕЗУЛТАТИТЕ от изборите?!? Ами ако наистина тези фирми отдавна лобират, чрез тези едни и същи “протестиращи” хора?

А консултантите генерираха едни проекти за чудо и приказ. Ето така изглежда предложените от тях мандати на един “Национален съвет на българите в чужбина” от 90 човека. Някои от тях дори вече се видяха назначени в него и започнаха да говорят от името на вятърните мелници… Ето мандатите – голямо смятане е падало!
show

В ДАБЧ обаче са претрупани от “работа” покрай този консултативен съвет. Явно затова им се проточи толкова (2 месеца вече) награждаването на “Българка на годината 2015″… Е може до пък и да я наградят някой ден…
BGBulgarka

И понеже споменахме ДАБЧ, за тях сме отделили една отделна статия. Бюджет, дейност, задачи и реализация, командировки и прочие… За сайта им да не говорим. Там положението е трагично. Но да не бягаме от темата.

Същите тези хора отново предадоха екипа си, сънародниците си и сега са поели отново съм следващата битка. Но лъжливото овчарче му изядоха овците. И ВОС-овците вече си отвориха и те очите. Кои ли ще са следващите жертви е ред да видим. Дотогава ТУЛУЗА Груп и компания ще продължават да се явяват по вестници и телевизии, като се опитват да убеждават поредните жертви!

Естествено българската диаспора по света не е неграмотна и не може да бъде подведена лесно. Това, че няколко групички хора, броящи се на пръсти хора се появяват и говорят от името на 2 милиона българи, трудно остава незабележимо. Още по-зле е, че повечето от мнимите емигранти, вече са си най-обикновенни завърнали се у дома сънародници, но продължаващи да се представляват, че са от Австралия, Америка и прочие… и поставящи си знайни и незнайни титли!

Но тези ракови образования са зловредни и колкото и да се опитваме да ги отрязваме, те ще се новообразуват и ще заразяват.

П. Анастасов
www.BulgariaPress.com

Вашият коментар

Вашият имейл няма да се публикува.

*

Послено от !ИЗБРАНО