БЪЛГАРСКА ИНФОРМАЦИОННА АГЕНЦИЯ – БЪЛГАРИЯ ПРЕС

НЕлигитимен Консултативен съвет

ПОРЕДНОТО ПРЕДАТЕЛСТВО СРЕЩУ ДИАСПОРАТА!

от

1-ва част: Формиране, критерии, участници, предистория и цели!

НЕлегитимен консултативен съвет към Председателя на Държавната агенция за българите в чужбина, създаден да “разработи” проект за избор на национално представителство на българите извън Република България (б.а. За кратко наричан КС към ДАБЧ)? Могат ли няколкото титли пред имената на група хора, да ви гарантират чисти интереси и добри намерения? Защо в действителност се създаде този съвет?

ЗАЩО Е НЕлегитимен този съвет? Малка част от фактите:

1.Тайно формирането на КС без знанието на диаспората.
2.Съмнително подбран състав с неясни критерии и интереси.
3.Самопредложили се членове, от името на неизвестни структури.
4.Подмяна на целта и задачите на съвета.
5.Липса на критерии, правила и контрол от страна на Агенцията спрямо съвета.
6.Неявяване на представители от ДАБЧ на заседанията на съвета.
7.Липса на кворум на всички заседанията.
8.Никаква публичност за дейността на съвета и информиране на диаспората.
9.Никакво участие на диаспората с мнения, предложения и обсъждания.
10.Непубликуване на начини за връзка с този „съвет“.
11.Незаконно укриване на информация и документи от Агенцията за съвета.
12.Липса на уважение и морал в екипа, порочно поведение, оставки, заговори.
13.Ниска техническа грамотност и комуникация, проблеми с гласуванията.

Този списък с недостатъци може да бъде безкраен, но нека дадем по-задълбочени обосновки с факти по всяка една от тези точки! Да започнем от самото начало, дори малко преди съвета.

Хронология на събитията

1-во. ТАЙНОТО сформирането на КС от страна на Председателя на ДАБЧ г-н Борис Вангелов става без ясни критерии и правила. Без да е уведомена по никакъв начин диаспората публично! За да разберем защо г-н Вангелов създава този съвет е нужно да отговорим първо на следните въпроси: Кога, как и от кого е назначен/избран Председателя на ДАБЧ?

Преди малко повече от година бе обявен „конкурс“ за длъжността, на който формално се явиха 9 кандидати. След „изслушване“, за най-достоен бе определен и „избран“ г-н Вангелов, до тогава юрисконсулт на ВМРО. Подобно на начина му на избиране, новоназначения Председател още в първите дни на дейността си за „захваща“ да оправя законите, свързани с диаспората, като реши да създаде един Консултативен съвет към него за да оправя 16 годишни морално остарели закони..  Интересно как си „избира“ консултантите? Оказва се, че голяма част от тези хората публично са изказали нежелание относно негово назначение и дори са отправяли остри реплики по избора му и компетенцията му. Примери много, но да споменем тук

част от тези факти:

  • Мнение за избора на председател на ДАБЧ по БНР (ЛИНК),(PDF),(JPG);
  • Мнения в група против Вангелов във Facebook (ЛИНК),(JPG);
    (б.а. Групата се казва „Отказвам да бъда представян(а) в България или в чужбина от Вангелов!“, а мненията против Вангелов в нея има на 4 от сегашните му „конСУЛТАНти“, между които единия е зам.председател, другия е секретарка, а другите са прости членове! )
  • Мнение „Българите в чужбина нямат нужда от посредник“ (ЛИНК),(PDF),(JPG);
  • Мнение „Не открих истински лидери в тези концепции“ (ЛИНК),(PDF),(JPG);
    (б.а. Същата тази г-жа, която не е разпознала лидера в новия председател на ДАБЧ, прие от него самия поканата да стане Тя председател на този КС. Каква ирония нали?)
  • Петиция за реформа или закриване на ДАБЧ (ЛИНК),(PDF),(JPG);
    (б.а. Интересна петиция, отново членове на съвета подписали се, а създалият петицията е съпругът на заместник председателката в оставка в този КС. Отново ирония нали?)
  • Втора петиция против Вангелов на поста (ЛИНК),(PDF),(JPG).

Преминаване в защитен план

Всъщност формирането на този съвет е по скоро една адекватна реакция от страна на току що „избрания“ председател на Агенцията. Това всъщност се оказва затваряне на устите на основните играчи, били против него, давайки им сламка да се хванат, от друга страна веднага се създава впечатление за започваща работа по темата за проблемите на емигрантите в чужбина. Защото това определено е имитация на дейност! Едва ли създаването на този Консултативен съвет още в първите дни от своята дейност е най-важното нещо, още повече, че самият Вангелов идва, а не е работил до тогава в Агенцията. Още по-интересно е, че това негово решение, не е обявено никъде и по никакъв начин, нито на сайта (б.а. имитация на сайт) на ДАБЧ, нито в медиите! Да не говорим, че ако дейността на този съвет би била в полза на цялата диаспора, то би било редно да се поиска от самата нея да предложи начини да се включи чрез нейни излъчени представители и/или  задочно, чрез писмени предложения от желаещи да се включат активни граждани в чужбина. Нищо такова не е на лице.

И така стигаме до същността на точка втора!

КАК са подбрани тези хора от Председателя г-н Вангелов в този Консултативен съвет?

2-ро. Участниците, бъдещи конСУЛТАНти, записани от Председателя на ДАБЧ в проектният състав на КС преди „одобряването“ му от ресорния заместник-министър председател г-жа Кунева, са „събрани“ по неясни критерии, като голяма част от тях, не само не са експерти, но и дори не са участвали в обществена дейност.

Ще разгледаме и следващата точка заедно с тази, защото информацията за самият начина на избиране и половината от нещата за тези „избрани“ членовете се припокриват  в публикуването на фактите и събитията. И така, прибавяме и третата точка.

3-то. Половината от членовете на КС са самопредложили се. Те се представят в медийното пространство като „координатори във Временни обществени съвети“ (ВОС – никому непознати структури, без членове, но с гръмки заглавия, претендиращи за основоположници на бъдещи Обществени съвети на българите в чужбина).

Тук някъде се преплитат интересите този група българи в чужбина, опитващи се по всевъзможен начин да влязат в българската политика, но не успели да се реализират по няколкото опитвани класически начина.

Тези хора всъщност за се делят на три групи:

  • Едната са тарторите (4-5 човека), участващи основно публично във всички възможни мероприятия с цел показност (б.а. като – Гласувай без граници, Гласуване без граници, #ДАНСwithme, Протестна мрежа, ΝΟрешарски, Правосъдие за всеки, ИК на Малеева за референдума и прочие, като повечето участват в почти всичките инициативи. Каква активност а?). Тези хора слагат капака-похлупак в тези си дейности, представяйки се по медиите като координатори във някакви създадени от тях Временни обществени съвети (ВОС), но не създадени с посока реално да организират диаспората в създаването на Обществени съвети на българите в чужбина, а просто ползващи тези кухи структури за трамплин, появявайки се по медии и говорещи от името на българите по света.
  • Втората група са няколко повярвали, но без нужния „количествено-качествен капацитет“ за да са в ръководната част, това са предния ред пешки, помагащи за афиширане на „дейността“ и пишещи коментари в кухите facebook групи – къде наречени ОС, къде ВОС. Тук в тази група има около 15-20 човека, идващи и отиващи си на вълни… Все пак не всички са с липса на количествено-качествен материал и се осъзнават на време.
  • Последната група също е интересна. Това е групата на разполагащите с влияние и ум, но НЕ УСПЕЛИ „да поделят“ властта с тези от първата група… Те ту приемат и подкрепят идеите на тарторите, когато това е в тяхна лична полза, ту се разграничават и не взимат отношение, ако това би им донесло негативи… ИЛИ ПЪК ПРОСТО са изгонени от основния TEAM и сега са в режим разменяне на плюнки от и към останалите… Тази група е най-малка, едва двама-трима членове 🙂

Как, кои и защо са в този съвет?

В едно писмо изпратено от името на ВОС, малко преди Националния референдум може да видим отново тези хора как, кои и защо са в този съвет! Отплата ли са тези „назначения“ от страна на г-н Вангелов към нежелаещите го доскоро „активисти“. Вижте писмото (ЛИНК),(PDF),(JPG).  На въпрос зададен към него „КАК точно избрахте … този или този(б.а. изредени бяха имена на част от записаните от него в „екипа“ „специалисти“ и „общественици“), председателя на агенцията каза „Мм… не си спомням точно, но мисля, че ми бяха предложени…“. Интересно, кои са тези, предлагащи хора на г-н Вангелов, може би пак същите написали следното в тайната си група:

Вчера се срещнах и разговарях часове с Борис Вангелов, шефа на ДАБЧ.
В резюме: момчето е 100% спечелено за нашите каузи. Намира Стратегията за отлична и иска да я изпълнява. Поставило си е за цел да подготви законопроект за промяна в ЗБЖИРБ в главата за национален съвет, така че той да стане изборен, точно както е в стратегията.

За чия стратегия момчето е готово да работи?

Дали не за промяна на закона, в който една вече позната групичка вижда отворена вратичка за да влезе. Групичка с огромното желание да се изявява като законотворци от доста време, въпреки, че членовете й са специалисти  па корозия на металите, лесовъдство и прочие…

Някои от тях стигнаха още „по-високо“, като бяха вписани в сайта на Народното събрание като нещатни сътрудници в Комисията по политиките за българите в чужбина от името на НЕСЪЩЕСТВУВАЩИ обществени съвети на българите в чужбина. Ето (ЛИНК),(PDF),(JPG) файла към тази информация (б.а. погледнете последната комисия на втора страница). Дали е грешка или им става навик да се представят навсякъде от името на 2 милиона българи? Ето още примери, където тези хора се записват като представители на Обществени съвети на българите в чужбина, вижте тези снимки за пример: (JPG1),(JPG2),(JPG3), дори собствения им сайт стоя 1 година без думата временни в заглавието (JPG4).

И понеже на една от тях е спомената анкета, можи да се види в тази анкета, че две години по-късно, към кухите структури няма прибавен нито един член (ЛИНК),(PDF),(JPG).

Къде се среща въпросната групичка?

Ето и едно съобщение за среща на ВОС активистите. Сигурно се питате: Къде тези българи от чужбина си провеждат срещите? Е как къде – Градинката пред Националната галерия за чуждестранно изкуство! Дали много хора от чужбина са си дошли за тази среща остава да гадаем, но поне можем да покажем обявата (ЛИНК),(PDF),(JPG).

Какви са мислите и целите на включените в този съвет самопредложили се ВОС представители, още дълго можем да конкретизираме, ако върнем лентата и по-назад за тези няколко години от 2009-та до днес. Тези едни и същи хора пробваха най-различни методи да се прокарват собствени идеи от името на диаспората… Ето няколко снимки в защита: (JPG1),(JPG2),(JPG3),(JPG4).

Троянски коне в екипа на ДАБЧ

Също може би тук е мястото да споменем и името на съветника на скандалната предшественичка на Вангелов. Той изнесе НЕЗАКОННО вътрешна информация от Агенцията и я предостави на част от хората, подписващи се като ВОС координатори. Същият този човек в момента съветва Министъра на вътрешните работи и е в тясна връзка с Протестна мрежа. Тя пък е представена почти в половината ИК на Малеева за Референдума. В същия този Инициативен комитет, в който отново участват нашите герои от ВОС. Ако можехме да сравним тази четворка хора и групата около тях с играта на шах, която играят с държавните институции, то определено имаме Една царица, Един офицер и два Коня (б.а. единия е куц по рождение), други фигури освен пешки няма… Тези хора елиминират всички задаващи неудобни въпроси, затварят всички групи и забраняват правото на коментари по темите, да не говорим да обсъждат публично, тези проблеми на диаспората, която уж защитават. Ето поредните няколко примера за наложени от тях забрани и ограничения на коментари по теми и в групи: (JPG1),(JPG2),(JPG3),(JPG4).

Петиции ПРОТИВ НЕлегитимния съвет

Още един пример за недоволството на част от диаспората към тези хора, може да бъде даден. Организираната в интернет петиция относно НЕлегитимността на тази структури и представянето им пред държавата от името на диаспората. Основни участници – самите хора в групата на Временните обществени съвети в Гърция (б.а. към групата във facebookЛИНК и тя затворена, както и останалите, в които хората започнаха да задават неудобни въпроси). Явно присъствието на повече мъртви души в тази група, вместо да работи в полза на тандема от Тулуза, му изигра лоша шега. Към петицията (ЛИНК),(PDF),(JPG). (б.а. Това всъщност е първата някога правена публично петиция ПРОТИВ тези хора и групите им. Петиция, която някои хора приписват без причина на чужд адрес, но това може да се види от коментар №96 ЛИНК). 

А защо ли хората са против?

Естествено, че няма трезво мислещ човек да подкрепи която и да е идея, ако тя се прави на тъмно без прозрачност, без ясни критерии и с никому неизвестни участници!

Едва ли изказаното днес мнение, се е променило за тази една година от както за първи път бяха отправени публично въпроси до тези хора, но за жалост отговори не се получиха. Само обвинения по адрес на автора. Може да прочетете какво бе написано за тях и до тях преди половин година в следните документи (б.а. мнения, които с нищо не са се променили…):

– ЗА или ПРОТИВ Обществените съвети в този им формат (PDF);
– РАЖДАНЕ НА Преходен Обществен съвет във Франция (PDF);
– Лично мнение по темата за ОБЩЕСТВЕНИТЕ СЪВЕТИ (PDF);

Протестната нота

И така след всичко споменато и на основание на поведението на тези хора, нямаше как да не последва една Протестна нота до държавната администрация. Нота за сезиране на тези нередности относно „Легитимността и правото на група хора да представляват българите в чужбина!“ Тя е с дата 24.08.2015-та. Едва един месец преди Референдума. Повече инфо за тази Нота може да намерите тук (PDF).

В отговор на Протестната нота, цитираме един от получените обратно отговори от институциите, част от писмото  от Омбудсмана на Република България г-н Пенчев от 31.08.2015:

“Моята позиция, изразена нееднократно, е, че при вземане на решения институциите трябва да изслушват мнението на гражданите и да обсъждат с тях всички важни въпроси, които ги засягат.” Писмото отговор вижте тук (PDF).  Агенцията и участниците в съвета, обаче са на точно противоположно мнение – нулева прозрачност!

Въпреки „удобните“ заглавия в някои държавни медии (ЛИНК), държавната администрация беше сезирана навреме и не се подаде,  не позволи гласуване за ОС заедно с Референдума. Което беше правилно решение в случая, предвид нулевата информация сред диаспората по този въпрос. На практика Външно министерство, ЦИК и останалите институции останаха пасивни по този въпрос.

Лъжи в медиите

Поредният пример за разпространяване на лъжлива информация от тези хора е публикация в сайта Култура, където споменават за организирани Консулски дни през 2012-та (ЛИНК),(PDF), а четири години по-късно тези хора казват, че организират за първи път консулски дни, направени само преди дни (ЛИНК). Питаме се: Кое от двете твърдения е вярното (JPG)?  Оказа се също, че има и други хора, инициирали тези дни, но изпаднали в немилост пред тарторите. Те са изгонени без обяснение от ВОС-групата Франция.Част от тези коментари и човекът опонент са вече премахнати, еднолично и без обяснение от самозабравилите се герои от Тулуза. А само преди година хвалеха този човек и дейността му (ЛИНК).

И така , дойде момента да изредим по хронологичен начин всички събития свързани със създаването на този съвет, както и документи участващи или свързани по някакъв начин с неговото формиране! Кои и как слагат подписи и под какво? Какво пише в тези документи?  Ред  е на 2 милиона и повече българи по света да научат истината! Или е рано? Явно „партията“ от Тулуза Груп прозрачността е нещо непознато!

Някои хора толкова се вживяха в ролята на конСУЛТАНти, че дори обвиха в социалната мрежа, че са започнали работа в ДАБЧ (JPG).

 

Конкретни дати и събития:

2015.02.09 – Изслушване на 9-те кандидати на председател на ДАБЧ (ЛИНК)
2015.03.18 – Назначаване на г-н Вангелов (ЛИНК)
2015.05.19 – Г-н Вангелов изпраща писма покани за участие в КС (PDF)
2015.07.06 – Вангелов до Кунева – Писмо № 03-00-0821-1 (PDF)
2015.09.03 – Кунева до Вангелов – Писмо № 05-09-19 (PDF)
2015.09.12 – Вангелов информира КС за съгласуването (PDF)

2015.12.21 – 1-во заседание: протокол (PDF)
2015.12.23 – Правила на съвета (PDF1), променяни няколко пъти… (PDF2)

2016.01.04 – 2-ро заседание: протокол (PDF), запис (MP3)
2016.01.21 – Коментар (PDF)
2016.01.24 – Изисквания към проекта (б.а. ДАБЧ e безгласна буква) (PDF)

2016.01.263-то заседание: протокол (PDF), запис (MP3)
2016.01.30 – Първи призив за публикуване на информация (ЛИНК1, ЛИНК2)*
2016.02.01 – Протестна нота за незабавното разпускане на КС към ДАБЧ (PDF)*
2016.02.01 – Петиция в подкрепа на Протестна нота (ЛИНК)*
2016.02.08 – Мнение коментар (PDF)
2016.02.09 – Имитация на обяснение за работа с„избраната“ платформа (PDF)
2016.02.09 – ДАБЧ постави в сайта си страницата на КС, но празна!  (JPG)
2016.02.10 – „проекти“ от ВОС-отбор-А (PDF) и ВОС-отбор-В (PDF1),(PDF2)

2016.02.114-то заседание: протокол (PDF), запис (MP4)
2016.02.11 – Мнение (PDF)
2016.02.12 – Искане на информация за КС от ДАБЧ по ЗДОИ (PDF)*
2016.02.15 – Втори призив за публикуване на информация (ЛИНК)*
2016.02.15 – Мнение (PDF)
2016.02.16 – Мнение1 (PDF), Мнение2 (PDF)
2016.02.16 – Страницата на КС на сайта на ДАБЧ е все още празна (JPG)
2016.02.17 – Мнение1 (PDF), Мнение2 (PDF)
2016.02.18 – Мнение (PDF)

Идва ред на неформалното заседание?!?!

2016.02.20 – НЕФОРМАЛНО ЗАСЕДАНИЕ ?!? Какво ли значи?
2016.02.23 – Мнение (PDF)
2016.02.26 – Подобие на безпристрастен доклад (PDF)
2016.02.26 – Мнение (PDF)
2016.02.26 – Публикувахме списъка на съвета („само“ 26 човека са от ВОС, в това число тримата заместник председатели и секретарят) (ЛИНК)*
2016.02.26 – Оставки от Председателя и зам. председателя на съвета (PDF)

2016.02.275-то заседание: протокол (PDF), запис (MP4)
2016.02.28 – Имитация на рамка за дискусия (PDF)
2016.02.29 – Мнение (PDF)
2016.03.09 – Списък с 29 въпроса за „дебат“ – предварителна версия (PDF)
2016.03.10 – Анкета (PDF)

2016.03.116-то заседание, част 1: запис (MP4)
2016.03.11 – Списък с 29 въпроса за „дебат“ – официална версия (PDF)
2016.03.17 – Мнение (PDF)

2016.03.19 6-то заседание, част 2: протокол (PDF), запис (MP4)

2016.04.02 – 7-мо заседание: протокол (PDF), запис (MP4)

И още няколко PDF файлове подобие на документи, събрани до днес по темата…

2016.04.088-мо заседание – в очакване на поредния цирк!

*(б.а. редовете в червено, завършващи със звезда са действия и събития извършени от автора на този текст по отношение на този консултативен съвет.)

Може също да прочетете вече публикуваните няколко статии на нашите страници, в които не веднъж призовахме за пълна прозрачност от страна на ДАБЧ и на самия Консултативен съвет, за съжаление единственото съобщено на широката общественост бе непълен с информация текст и списък на членовете, след като ние вече бяхме публикували същия.

Статии, написани до днес по темата:

  • СКАНДАЛ, КАК СЕ ТВОРЯТ ЗАКОНИ ЗА ЕМИГРАНТИТЕ НА ТЪМНО (30.01.2016) (ЛИНК)
  • #КОЙ СЕ НАТИСКА за НС на БЪЛГАРИТЕ В ЧУЖБИНА !? (30.01.2016) (ЛИНК)
  • НЕЛЕГИТИМЕН “КОНСУЛТАТИВЕН“ СЪВЕТ към ДАБЧ (15.02.2016) (ЛИНК)
  • конСУЛТАНтите на ДАБЧ (17.03.2016) (ЛИНК)

Продължение с фактите

4-то. Цел на „формирането“ на този съвет е цитираме: „Разработване на проект за избор на национално представителство на българите в чужбина“ според идеята на Председателя на ДАБЧ г-н Вангелов. А според „заверката“ на г-жа Кунева: „той може да върши много по-всеобхватна работа и конституирането му не следва да бъде обосновано единствено с обсъждане на проекта за изменение и допълнение на чл.4 от ЗБЖИРБ“ на остарелия вече 15 годишен закон от 2000 година. Странното е, че самият съвет сам си определи условията, правилата, критериите, задачите, нормативите и заработи на тъмно без никаква прозрачност.

Както се оказва на практика и целта е подменена, вместо диаспората да бъде информирана и да дава мнение по важните за нея въпроси, Консултативния съвет заработи  в неясна посока, като за 7 заседания, ако въобще тези сбирки могат да се определят така, ВОС-овците си играха на народни представители, писаха правила, процедури, реплики, дуплики, предложения, контра предложения, гласувания и отложени гласувания… Тотален цирк. Така целта беше размита напълно от идващите около 15-20 човека на „заседанията“… Всъщност „предложените“ проекти са и двата на ВОС, а единия дори си го лансират от 2009-та година до днес, просто увеличиха бройката на СЪВЕТНИЦИТЕ от 80 на 90 ! Явно в процеса на обсъжданията са направили повече обещания 🙂 Лице, работещо в агенцията описа самия съвет като „говорилня“ с „позорно поведение“ на участниците му. А самия г-н Председател се разграничи тотално и остана в страни да гледа цирка.

 

Очаквайте продължение по темата…

2-ра част: Дейност на съвета, документи и обсъждания, дебати  и какво точно става на тези съвещания!
Това са точки от 5-та до 13-та в отговор на въпроса: ЗАЩО Е НЕлегитимен този съвет? И оповестяване на всички документи до днес, които в момента сме обозначили като PDF, но са без поставени линкове, а оцветени в оранжев цвят. Ние призоваваме за ТРЕТИ ПЪТ, Агенцията и членовете на КС да оповестят сами тези файлове, с които разполагаме, преди ние да го направим в следващата ни статия, ако разбира се знаят какво означава думата ДОСТОЙНСТВО!

Защо не ги публикуват до днес?

Защото съдържанието в тях е сценарии за истинският цирк. За справка, на последното заседание присъстваха едва 12 човека – Председател е от ВОС, зам. председатели отново от ВОС, секретар/водещ също от ВОС, и още 9 човека от ВОС се „бориха“ КОЙ от двата ВОС проекта да се избере? Пълна пародия, а проектите още по-голяма пародия. Спори се колко да е бройката на членовете на съвета, но никой за тези 7 заседания не каза КОЛКО Е ГОЛЯМ броя на диаспората, която се очаква да бъде „обслужена“ от този съвет?! Смях, но това е за другия път, там е забавната част.

Кой написа правилата и си ги прие – естествено отново ВОС!  А ДАБЧ се загубиха тотално, оказа се, че председателят няма интернет… Да видим, ще останал ли хора за финала… е поне 4-те подписали се под проект-1 ще си го гласуват на спокойствие, НО НЕ ТАЙНО! Или пък не. Съвсем доскоро същите тези ВОС-овци бяха на едно мнение, но приказката за орел, рак и щука вече може да се разкаже в модерен вариант. Как ли ще се разбират в един бъдещ съвет 90 човека, след като в този трима не могат да се намерят общо мнение… Една снимка за последно (JPG)…

Междувременно поискахме информация от Държавната агенция за българите в чужбина, копия от докладите и отчетите за дейността и през 2015-та година, както и отчетите за разходите. Ето копие от писмото изпратено на 1-ви април 2016 г, тоест до 15-ти ще получим отговор и ще Ви информираме по-пълно (JPG).

Очакваме вашите коментари!

 

Петър Анастасов
www.BulgariaPress.com

 


07 април 2016
P.S. Интересна дилема се оформи в редакцията ни, а именно:
Кога да пуснем част 2-ра на статията за НЕлегимния съвет към ДАБЧ?

Възможни варианти:

– А: Преди съвета, може да е в помощ на колебаещите се;
– B: По време на съвета, ще четата ли или ще се съвещават;
– C: След съвета, за да видим колко честни хора са останали;
– D: Ще ни изненадат и ще публикуват всичко преди това 🙂 дали.
Какво мислите Вие ?

Следващата сбирка на НЕлегитимтия съвет е в  петък, 8 април 2016 от 15:00-18:00 часа!

Още една информация!

Ето един пример колко просто и гениално са “разделени мандатите”!
Ще ги одобри ли диаспората? А нужна ли й е такава структура, пореден буфер между нея и институциите?
Но кой я пита…
show

от BulgariaPress

 


22 април 2016
P.S. Линк към втора част – “НЕ Е ЛУД, КОЙТО ЯДЕ БАНИЦАТА…
Дейност на съвета, документи и обсъждания, дебати  и какво точно става на тези съвещания!

от BulgariaPress

6 Comments

  1. Добър и широкообхватен анализ на мераците на няколко души. Но дали институциите ще искат да го прочетат? И дали няма да го използват, за да не правят нищо, както и до сега? За съжаление в ДАБЧ има само администратори и пишурки, но не и истински патриоти иначе отдавна да са направили Закона за българите в чужбина действащ.

  2. евала! Нали знаете защо до българския казан в Ада няма пазач? Защото Петър Анастасовците го пазят. Ако можехме да впрегнем негативната енергия на българина в работа, щяхме отдавна да сме Швейцария на Блаканите. Ех, мечти, мечти …

  3. Манов/Гаврилов, толкова ли е трудно да си запишеш името? Поне веднъж бъди мъж!
    А ако мислиш да си останеш скрит, поне ползвай PROXY… Имаш там предполагам кой да ти помогне 😉

  4. Ето този публично споделен файл, вместо да е тук би било редно да е на сайта на ДАБЧ… Или членовете бързо забравят какво гласуваха на първите си заседания! Манов, да си прослуша записите!
    https://onedrive.live.com/view.aspx?resid=AF8060CF44CBDB73%213668&ithint=file%2Cdocx&app=Word&authkey=%21AASlS-ODoEc91aM

    И още нещо, понеже в момента вместо “съветът” да се осъзнае и да помисли как да си изчисти името, като от НЕлегален стане публичен, той се е захванал да обсъжда как информацията е попаднала в редакцията на Информационна агенция България Прес. Типично по-български се търсят конспирации и се опитва да се очерни името на автора. Искаме да ви уверим, че за всяко наше действие сме се допитали до обслужващата ни адвокатска кантора. За четвърти път приканваме съвета да изнесе сам цялата информация, като по този начин покаже на диаспората, че действително работи за нея и нека тя сама прецени от прочетено и чутото дали това е наистина така! Втората статия е вече готова.

    Вярваме, че в този съвет има и хора достойни, дошли с идеята, че ще помогнат, но се оказали излъгани. Вярваме, че те държат на името си и няма да позволят този цирк да продължи по този начин.

    Замислете се само от 55 човека екипаж, колко от вас бяха на последното заседание (а колко присъстваха на всичките заседания?). Замислете се колко заседания общо говорите по 1 точка, т.н. точка трета! Ами останалите 18? Замислете се защо подадоха оставки председателката и заместничката й! Замислете се защо г-н Вангелов и никой от ДАБЧ вече не присъства на тази заседания! Замислете се дали публично по време на заседанията обиждате хора, които не присъстват!

    И последно, един претендиращ да е IT специалист ваш член претендира за навлизане в “личното” пространство, съдилища и прочие! Може би визира споделянето на личния Skype разговор с членовете на съвета, без да е предупредил нашият главен редактор за това… Нашата задача е да дадем ПУБЛИЧНОСТ на този НЕлегитимен съвет, а няма по-голяма публичност от тази в съдебната зала.

  5. На 14 април 2016-та, получихме решение с отговор на зададени от нас въпроси по ЗДОИ отностно дейността на ДАБЧ. Прикачваме получените документи предвид големият обществен интерес към тях, а в следващата статия ще добавим и нашите коментари и уточнения.

    Заявление за получаване на информация по ЗДОИ от ДАБЧ от нас:
    http://bulgariapress.com/archives/ks/ZDOI-DABCH.jpg

    И отговорът на заявлението от страна на ДАБЧ:
    http://bulgariapress.com/archives/ks/Reshenie-No1-ot-2016.04.01.pdf

    И приложените към отговора документи от ДАБЧ:

    1. Отчет за дейността на Агенцията за 2015-та година
    http://bulgariapress.com/archives/ks/Otchet-2015-DABCH.pdf

    2. Справка за разходи на ДАБЧ за 2015-та година
    http://bulgariapress.com/archives/ks/Spravka-2015-razhodi-DABCH.pdf

    3. Справка за командировки от служители на ДАБЧ в чужбина за 2015-та година
    http://bulgariapress.com/archives/ks/Spravka-2015-Komandirovki-Dabch.pdf

    4.Писмо да г-жа Кунева от г-н Вангелов отностно създаване на КС към ДАБЧ
    http://bulgariapress.com/archives/ks/Pismo-do-Kuneva-KS-DABCH.pdf

    5. Отговор от г-жа Кунева относно създаването на КС към ДАБЧ
    http://bulgariapress.com/archives/ks/Pismo-otgovor-ot-Kuneva-KS-DABCH.pdf

Вашият коментар

Вашият имейл няма да се публикува.

*

Послено от !ИЗБРАНО