БЪЛГАРСКА ИНФОРМАЦИОННА АГЕНЦИЯ – БЪЛГАРИЯ ПРЕС

Избори-2017-интернет-заявления

СТАРТИРА ПОДАВАНЕТО НА ЗАЯВЛЕНИЯ ЗА ГЛАСУВАНЕ В ЧУЖБИНА!

от

ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 26 МАРТ 2017!
Подаването на заявление за гласуване извън страната стартира, може да го направите сами директно на сайта на ЦИК

https://www.cik.bg/bg/ns2017/foreign/submit

или да изпратите писмено вашето заявление до съответната дипломатическа мисия (посолство, консулство) на Република България в съответната страна, в която желаете да гласувате! Едно от условията за образуване на секция е да има поне 60 български граждани заявили желание да гласуват на съответното място!

Крайният срок за подаване на заявления е 28 февруари 2017 г. Още информация за образуването на избирателни секции може да откриете на адрес:

https://www.cik.bg/bg/ns2017/adroad

Очаквайте по-късно днес пълна информация “КАК ДА ПОПЪЛНИМ ЗАЯВЛЕНИЕ ЗА ГЛАСУВАНЕ” на сайта на ЦИК, както и къде ще можем да гласуваме!

www.BulgariaPress.com

2 Comments

  1. Здравейте, смята, че е важно хората да знаят следното:

    (1) няма смисъл да се подават повече от 60 заявления за дадено населено място. Ако тази бройка е достигната, просто е необходимо да изберат друго населено място, което и да е то (все пак е за предпочитане да бъде такова, в което вече има натрупани заявления)

    (2) изборът на друго населено място по никакъв начин не ги обвързва да гласуват точно там. По този начин просто се подпомагат сънародниците ни в градовете, в които заветната бройка от 60 души не е достигната

  2. ТВЪРДО ПРОТИВ СЪМ И НЕОДОБРЯВАМ „СОЛИДАРНОТО“ ПОДАВАНЕ НА ЗАЯВЛЕНИЕ ЗА ГЛАСУВАНЕ В ЧУЖДО НАСЕЛЕНО МЯСТО, С ЦЕЛ ДА ПОМОГНЕМ НА НЕДОСТИГАЩИТЕ, ЗА НУЖНИТЕ ИМ ОТ ЗАКОНА 60 ЗАЯВЛЕНИЯ – ТОВА ИЗКРИВЯВА РЕЗУЛТАТА!

    ЗАЩО?!:

    Първо, защото виждаш ли там имало хора, но по незнайни причини те не са си заявили нужните 60 бройки, а някой си е нужно да мисли за тях. Да не говорим, че въобще не е редно да се прави секция за толкова малко хора, вместо да се въведе алтернативен начин на гласуване. НО ДА ПУСКАШ ЗА НЯКОГО ДЕКЛАРАЦИЯ, защото на него нещо му куцало е върха на невежеството.

    Вторият проблем с пускането на едно място на декларация, а гласуването на друго води до изкривяване на резултата. При пускане на нова декларация писмена на място в секцията, тези хора се дописват под черта и увеличават броя на гласоподавателите по списък. Ако например заявим в чужбина 120 000 българи общо за разкриване на 2 000 секции и отидем след това не на място за което сме заявили, ще ни допишат под черта и ще излезе, че към избирателен списък с 120 000 души вече готов са дописани още 120 000 души и списъка става 240 000 души. Така при гласували 120 000 души имаме 50% избирателна активност, а реално са отишли 100% да гласуват.

    Третият проблем е, че може да се разкрие секция по път и над път и в тях после да не се яви никой да гласува, а ние Народът пропорционално да поемем още ненужни разходи за това. Защото секциите в чужбина излизат солено. Въпреки, че основният разход в тях са туристите от български институции „наши“ хора пратени малко да си развеят гъза за изборите!

    Гледам е някаква мания да се разкриват избирателни секции особено в Англия и Германия… Тия хора нито са се виждали, нито чували, но изведнъж голям интерес към родината! АМИ ОК! Да пуснат заявления и ако са достатъчна група според закона добре, но за места с по 5,10 и 20 заявления да се молят хората от други места, на които вече има събрани 60 подписи да пускат за друго място е амбиция на нечии болни мозъци изявяващи се за разкривачи на секции в чужбина. Един дори се е видял в ролята на организатор и обучаващ и цял екип е направил.

    НЕ ПРИЯТЕЛИ, НЕ Е РЕДНО да пускате молба, заради някой друг. Всеки си има глава на раменете и всеки е редно да заяви за място на гласуване своето място, дори и да е събрало 60 заявления. Още повече, че това ще му спести самото писане на място в секцията на писмено заявление!

    P.S.Още нещо важно!
    Ако мястото в чужбина, в което живеете, вече е събрало 60 подписа и вие пуснете „солидарното“ си заявление за някой друг град, губите правото си да гласувате в България, ако евентуално Ви не наложи точно на деня на изборите да сте там! Защото заявили веднъж гласуване в чужбина, губите правото на гласуване в България.

    Затова още веднъж си помислете, редно ли е да „заявите“ вашата воля, вместо някой друг! Да не говорим за излишното писане на лични данни!

Вашият коментар

Вашият имейл няма да се публикува.

*

Послено от БЪЛГАРИЯ