БЪЛГАРСКА ИНФОРМАЦИОННА АГЕНЦИЯ – БЪЛГАРИЯ ПРЕС

конСУЛТАНтите на ДАБЧ

конСУЛТАНтите на ДАБЧ

от

ОЧАКВАЙТЕ… всички тайни ! Крайно време е да свалим маските на този цирк, наречен “Консултативен съвет към Държавната агенция за българите в чужбина за разработването на проект за избор на национално представителство на българите извън Република България”

САМОПРЕДЛОЖИЛИТЕ СЕ наши сънародници, повечето с двойно гражданство, не само превзеха Консултативния съвет в ДАБЧ, но държат и юздите.

Колко присъстват от тези 55 човека на “консултациите” и има ли кворум, как и какво гласуват, кой го предлага и защо. КОЙ реши да предложи промени в закон от преди 15 години и как цифрата на един бъдещ “Национален съвет на българите в чужбина” нараства от 9 на 90 човека и защо? Кои са отцепниците, кои не са безгласните букви и кой, чии интереси защитава! 


Мненията на държавните чиновници относно тази цитираме “говорилнята”! И най-важното прозрачност! Дали наистина може тайно и скрито да се правят предложения за промени в закони, без да кажем и дума на диаспората! Явно може… Но да не разваляме изненадата!

Прочетете останалите статии по тази тема до днес:

1. СКАНДАЛ, КАК СЕ ТВОРЯТ ЗАКОНИ ЗА ЕМИГРАНТИТЕ НА ТЪМНО!
2. #КОЙ СЕ НАТИСКА за НС на БЪЛГАРИТЕ В ЧУЖБИНА !?
3. НЕЛЕГИТИМЕН “КОНСУЛТАТИВЕН“ СЪВЕТ към ДАБЧ

Ето и списъка с членовете – половината от членовете в чужбина са самопредложели се от имено ВОС!
https://drive.google.com/file/d/0B6lYN6mZdvyFSzhSREpBVllqWUU/view

P.S. Публикуваме “отговора” на Агенцията отдолу като коментар в тази тема, прочетете го!

P.S.2 Продължение по темата
http://www.bulgariapress.com/2016/04/06/konsultativen-suvet-kum-dabch-koi-kogo-izbra/

П. Анастасов
www.BulgariaPress.com

3 Comments

  1. Днес 18-ти Март 2016-та година получих “Отговор” от Държавната агенция за българите в чужбина под формата на писмо, което публикувам. Прозрачността по тази тема е от особено голям обществен интерес, защото касае проект по евентуални промени в българското законодателство, отнасящо се към българите живеещи в чужбина. Държа да уточня, че въпросите ми и искането ми за достъп до информация по ЗДОИ, бяха изпратени електронно до ДАБЧ на 12-ти февруари 2016-та година. Според закона, Агенцията трябваше да ми върне отговор в не повече от 14 дневен срок, който изтече на 26-ти февруари. След още 2 седмици и липса на отговор отново изпратих подсещащо писмо на 12-ти Март до Агенцията. Ето го и писмото с “разясненията”:

    Приемам това писмо, като отказ на достъп до информация от страна на Държавната агенция на българите в чужбина, която тя е длъжна да ми предостави по закон и ще потърся взема необходимите мерки този казус да бъде решен по съдебен път. Крайно време е държаните институции да спрат да тълкуват законите по начин “удобен” за тях, а да се опитат да бъдат максимално прозрачни и отговорни към хората, плащащи техните заплати – българските граждани данъкоплатци!

    P.S. Благодаря на Г-н Вангелов, за върнатият все пак “отговор”, което е определено крачка към спазването на закона и въпреки, че не съм удовлетворен от това писмо, се надявам, че посоката е правилната, а самият Г-н Председател е бил подведен от група хора и едва ли е вложил лоши умисли при формирането на този Консултативен съвет, а по-скоро е желал да направи нещо за диаспората. Поне с такова впечатление останах по време на разговора ни проведен в Агенцията по тези въпроси. Вярвам, че всяка грешка може да бъде поправена, ако има желание за това. Най-важното е всичко да става публично и открито. Всички други действия биха довели веднага до въпроси без отговори, както стана и в момента.

  2. Днес се очаква екипът конСУЛТАНти да се съберат отново в говорилнята…
    Както Ви обещахме, ще публикуваме всички документи във BulgariaPress.
    Благодарим на г-н Иванов за тяхното предоставяне. Истината и прозрачността
    преди личните амбиции!Ето и един първоначален поглед към тях:
    http://bulgariapress.com/wp-content/uploads/2016/03/tablo.jpg

Вашият коментар

Вашият имейл няма да се публикува.

*

Послено от !ИЗБРАНО