БЪЛГАРСКА ИНФОРМАЦИОННА АГЕНЦИЯ – БЪЛГАРИЯ ПРЕС

СКАНДАЛ, КАК СЕ ТВОРЯТ ЗАКОНИ ЗА ЕМИГРАНТИТЕ НА ТЪМНО

от

Нелегитимни представители, самоназначили се в Консултативен съвет към Държавната агенция на българите в чужбина се опитват да променят закона по техни правила! Кои са хората, какви са истинските им цели, с какви обществени дейности се занимават и познава ли ги диаспората за да творят от нейно име закони и правилници, касаещи ВСИЧКИ БЪЛГАРИ ПО СВЕТА !?!? Толкова лесно ли се контролира отвън тази агенция? Отговорите на тези въпроси ще намерите тук на страниците на BulgariaPress в следващите няколко дни.

Редно е да започнем направо от скандала, защото да се работи по създаване на НАЦИОНАЛЕН СЪВЕТ НА БЪЛГАРИТЕ В ЧУЖБИНА, от шепа самоизбрали се и самоопределили се като имащи право на това хорица, не може да продължи повече на тъмно и задкулисно. Българите живеещи в чужбина имат право да знаят кой и защо иска да ги представлява пред българските институции. Не е морално, нито законно, шепа хора да се самопровъзгласят за ВОС/ОС  и да изземат правата на всички българи в чужбина. Да, законът предвижда такива структури, но начинът, по който те се правят е абсолютно в разрез с демокрацията и прозрачността. Да разбулим малко тази загадка и да осветлим тези структури и главните действащи лица в тях.

Нека предложим на читателите едно видео, направено от наш съгражданин в Тулуза, Франция. Този човек се опитва от 2009 година да насади убеждение в държавната администрация, че представлява група хора, обединени под името “Временни обществени съвети на българите в чужбина” (ВОС). Това са практически кухи структури – затворени групи във facebook създадени и подържани само от самите администратори, за да показват и отчитат дейност. Екипът на ВОС, преди неговото окончателно разпадане се е броял на пръстите на …двете ни ръце. Борбата всъщност е кой през тези пет години да се показва/изказва пред камерите в различни знайни и незнайни медии. В момента ядрото на ВОС е от четири човека : Манов, Гаврилов, Иванов и Гаджоков, въпреки че последният е безгласна буква. За всеки от тях ще има отделна статия, да запознаем читателите и най-вече българите в чужбина, кои са лицата, които искат да ги представляват.

В момента – САМОПРЕДЛОЖИЛ И САМОНАЗНАЧИЛ СЕ този „законотворец“ се опитва да прави неща КАСАЕЩИ ВСИЧКИ БЪЛГАРИ В ЧУЖБИНА, а това не става на тъмно! Гледайте видеото и го разпространете, нека достигне до всички наши събратя и разберат за какво става въпрос.

Странно е също как тези хора си представят да останат незабелязани! Как ли мислят да избягат от хилядите въпроси на хората! Едно е ясно с триене на постове, акаунти и мълчание от тяхна страна НЕ ЕЛЕМИНИРАТ ВЪПРОСИТЕ !  Призоваваме незабавно за спиране на тази пародия.

Дейността на четиримата господа е меко казана странна и изпълнена с очевадни противоречия: от една страна те лобират за електронното гласуване, а от друга страна пишат писма с които да възпрепятстват въвеждането на електронни услуги. Споменавам го, защото и четиримата споменати активисти взеха дейно участие и в инициативата “Гласувай без граници”! Там ни убеждаваха колко нямало да има проблем и как било лесно и сигурно да се гласува електронно, но в същото време от името на някакви си измислени “Временни обществени съвети” изпращат писма да Външно министерство и протестират, че нямало да се използват електронните услуги и че парите са хвърлени на вятъра.
ИСТИНАТА Е ЕДНА! Хорицата просто търсят път към властта, нереализирали се в никоя политическа група се опитват по страничен начин да седнат на едни удобни столчета! Може, но нека диаспората ги упълномощи! ДО ТОГАВА СА НЕЛЕГИТИМНИ И НЕ СА ИЗБИРАНИ ОТ НИКОГО!

Групата “За или Против Обществените съвети” бе изтрита от Facebook след оплакване на упоменатите хора. Господа, направете кратка справка – живеем в 21век, в дигиталната ера! Тези средновековни методи да скрием истината, да заглушим тези, които вадят кирливите ви ризи, не вършат работа. Информацията, която публикуваме се пази на три независими сървъра и винаги може да бъде възстановена. За “ваша радост” има нова група и ето нейния адрес – za.ili.protiv.ste, а архив на старата и изтрита благодарение на вас група също се пази за тези, които искат да се запознаят с повече факти. Ние искаме прозрачност и призоваваме и вас към това.

Нека българите в чужбина се запознаят с този материал и го споделят с колкото може повече хора.

Продължение по темата във следващата статия: “Рунд втори – #КОЙ СЕ НАТИСКА за НС на БЪЛГАРИТЕ В ЧУЖБИНА !?

 

П.Анастасов
www.BulgariaPress.com

6 Comments

  1. Мястото на троловете е разбира се в Русия. Оригиналният видео-материал е публикуван на youtube със стандартни авторски права, и в него няма нищо тайно. Приятно гледане:
    https://www.youtube.com/watch?v=US8CQpTt7r8
    (и пишете на кирилица!)

  2. Толкова ви търсих Дядо Мраз, в Тулуза ли се изгубихте… хубаво, че ви намирам, но не разбирам, защо се занимавате с непонятни за вас дейности. Все пак това не е ролята на дядо мраз. Това ли е проблемното скрито видео, което са показали? Те дори реклама са ни направили, че хората ни бяха “забравили”!

  3. Видеото не е проблемно, нито пък е скрито. Ами Анастасов го е нарязал и показал само малка част от него. Освен всичко друго, защо трябва да се подиграва с физическите недостатъци на Гаврилов? Това ще ме извинявате си е пълна простащина. Впрочем, на сайта на вимео пише, че видеото е снето, защото нарушава авторските права на автора. А оригинала е на youtube. Защо не пишете едно писмо на Гавраилов и да го питате има ли нещо тайно? Защото аз не виждам.

  4. Дядо Мраз, едно е да манипулираш малки дечица, друго е да се опитваш да го правиш с възрастни. Никъде в статията няма подигравка, още по-малко с нечии “физически недостатъци”. Ако искате да използвате маската на анонимността, за да обидите проф. Гаврилов, ще трябва да ви помолим да го направите другаде. Не се опитвайте да вменявате това на нас, защото нашите читатели са интелигентни и трудно ще ги излъжете. Публикувахме видеото, коeто се отнасяше към текста от статията и точно, защото видеото е публично, останахме изненади от претенциите на проф. Гаврилов, че сме нарушили авторските му права.

Вашият коментар

Вашият имейл няма да се публикува.

*

Послено от !ИЗБРАНО