БЪЛГАРСКА ИНФОРМАЦИОННА АГЕНЦИЯ – БЪЛГАРИЯ ПРЕС

БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ ОБВИНЕНИ ЗА ИЗНАСИЛВАНЕ

от

Младо момиче инвалид е заявило в полицията, че е била изнасилена съобщава radiolasithi.gr (*1) в свой материал. Обществеността от гр.Сития, област Ласити, о-в Крит е потресена от изнесената информация.

Момичето е заявило, че в петък следобед двама мъже с български произход, са я закарали с автомобил в местност извън града, насилили и изоставили на около 2 километра от пътя Сития-Ирапетра. Веднага след като се прибрала, тя съобщила в полицията. Съдебен лекар е прегледал и потвърдил изнасилването. Първоначално мъжете са заловени и разпитани от полицията веднага за 1 час, а след това пуснати, но след това са задържани за постоянно и се намират в ареста на затвора в Неаполи. Обявено беше, че вчера вторник ще дадат показания пред прокуратурата.

Според последната изнесена информация, момичето не е навършило пълнолетие и има умствена недостатъчност. Двамата предполагаеми извършители са на 27 и 34 години, а въпросният автомобил Fiat-Panda е на по-големия. И двамата са женени и имат деца. Също се предполага, че са знаели за проблема на момичето, защото единия е познавал семейството му, което и евентуално обяснява как евентуално са я накарали да се качи в колата. По-младият е изкарвал прехраната си с бране на маслини, а другия е известен в града от дълги години, защото миел витрините на магазините. Българската общност в Сития е много малка и случилото се е първото от доста години насам.

Вестник „Прототема“ описва нещата по още по-драстичен начин (*2), като изнася информация, че жертвата била насила вкарана в автомобила, но нека оставим следствието и прокуратурата да се произнесат, а не да се подаваме на изнесена информация от противоречащи си източници.
Използвана информация: 

(*) статията в RadioLasithi.gr -> ТУК 

(**) статията в ProtoThema.gr -> ТУК 

Вашият коментар

Вашият имейл няма да се публикува.

*

Послено от НОВИНИТЕ